Hogeschool van Amsterdam

HvA-studente aanstormend communicatietalent

28 sep 2015 10:59 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Jennifer Daarnhouwer (23) is op het eerste gezicht een normale twintiger: ze studeert Communicatie aan de HvA, woont op een studentencampus en gaat gezellig op pad met vrienden. Waarom we Jennifer in de gaten moeten houden? Omdat zij in de top vijftien jonge communicado’s van dit jaar (Communicatie Online) staat.

Door Kaylee Portegies Zwart, studentenredactie DMCI

Het balletje rolt

Het begon voor Jennifer allemaal met een stage bij FrieslandCampina. In die periode schreef ze een uitgebreid communicatieplan en was ze verantwoordelijk voor de implementatie van het plan. Haar inbreng heeft op langere termijn voor een exponentiële groei bij Campina gezorgd. Aan het einde van de stageperiode was niet alleen Campina enorm tevreden over haar, ook de docenten gaven haar een 9 voor haar verslag. Hiermee had zij tegen eigen verwachtingen in het hoogste cijfer van de opleiding gehaald.
Hoewel dit succes al als een enorme verrassing voor haar kwam, was dit pas het begin. Niet veel later kreeg zij namelijk een e-mail van de HvA, met de mededeling dat zij genomineerd was voor de lijst ‘15 jonge communicado’s van wie we gaan horen’. Voor Jennifer, die zich als eerste van haar familie bezighoudt met communicatie, kon het geluk niet op. Ook aan bedrijven ging zij niet ongemerkt voorbij, want vrijwel direct na publicatie van het artikel kreeg zij aanbiedingen via LinkedIn. De jonge studente is op het moment druk bezig met afstuderen, waardoor zij de uitnodigingen tijdelijk heeft moeten afslaan.

Motivatiedipje

Toch is Jennifer niet altijd zo gemotiveerd geweest. ‘Want,’ zo vertelt ze, ‘rond het tweede jaar had ik het een beetje gehad met het schoolsysteem. Er zaten mensen in de klas die absoluut geen zin hadden om te komen, maar ze werden verplicht om toch aanwezig te zijn. Dit zorgde ervoor dat ik een stuk minder goed op kon letten. Ik denk dat hier toch een betere oplossing voor te bedenken is.’ Haar minor, Global Trendwatching, inspireerde haar om tóch alles eruit te halen wat erin zat. En dat bleek een hoop te zijn, want na haar afstuderen is Jennifer van plan om een master aan de universiteit te volgen.

Powervrouw

Jennifers grote voorbeeld in de communicatie? Haar stagebegeleidster bij Campina, met wie ze nog steeds contact heeft. Jennifer: ‘Dat is echt een stoere vrouw, die mij niet alleen op communicatievlak, maar ook op persoonlijk vlak heeft weten te inspireren. Het is een jonge moeder die voor verschillende grote merken heeft gewerkt en mij liet zien dat vrouwen in alle fasen van hun leven succesvol kunnen zijn.’

Dat ook de ambitieuze Jennifer succesvol zal worden staat in ieder geval vast. Grote kans zelfs dat verschillende jonge communicatiestudenten haar later als voorbeeld aan zullen wijzen. Maar haar plannen voor de nabije toekomst? Dat is lekker studeren, gezellig wijntjes drinken met vriendinnen en genieten van haar titel als aanstormend communicatietalent.

Lees het artikel 'Comm laude – Let op, deze talenten komen eraan!' op CommunicatieOnline.nl .