Hogeschool van Amsterdam

HvA-studenten winnen zilveren SpinAward

17 apr 2015 09:04

Op donderdagavond 16 april trekt digitaal minded Nederland en België naar Amsterdam voor de uitreiking van de SpinAwards. Tussen de genomineerde professionals bevinden zich twee studententeams van de HvA-opleiding Communication and Multimedia Design. Studententeam ‘Pleck’ wordt deze avond beloond met een zilveren SpinAward in de categorie Young Talent. Het team maakte een app die inzicht biedt in de beschikbaarheid van studieplekken binnen een gebouw of (openbare) studieruimte.

De SpinAwards belonen jaarlijks inspirerend digitaal werk dat uitblinkt in creativiteit, interactiviteit en effectiviteit. De Young Talent Award is een speciale SpinAward voor het grootste creatieve talent dat nog studeert of op school zit. In totaal waren dit jaar acht concepten voor de ‘Young Talent’ categorie genomineerd, waaronder twee HvA-teams. Team Pleck presenteert een app waarmee studenten voortaan gemakkelijk en snel een plek kunnen vinden om te studeren binnen hogescholen en universiteiten. Team Bricky ontwikkelde een app waarmee studenten voor vijftig euro of minder een fiets kunnen scoren.

Awarduitreiking

De sfeer zit er goed in tijdens de awarduitreiking. Bezoekers en genomineerden zijn druk met elkaar in gesprek. Onder het genot van een uitgebreid diner, trapt het bestuur van de SpinAwards de finale af. Na deze korte introductie neemt tv- en radiopresentator Ajouad El Miloudi hun stokje over. Hij praat de hele avond aan elkaar en reikt alle 32 awards uit. Tijdens de zeventiende editie van de awardshow worden acht Gouden en 23 Zilveren SpinAwards in twaalf categorieën uitgereikt.

Young Talent Award

In de ‘Young Talent’ categorie worden drie awards uitgereikt. De zilveren Young Talent SpinAward gaat naar het HvA-team ‘Pleck’. Bedenkers Gijs van de Wal, Tom Snepvangers en Victorine Snijders nemen hun prijs op het podium in ontvangst. Het juryoordeel: ‘Hoewel we nog wat technische uitdagingen zien, slaagden de HvA’ers erin om met gedegen onderzoek, een werkend prototype en een succesvolle testperiode een mobiele applicatie te ontwikkelen die bewijst levensvatbaar te zijn.’ De twee overige Gouden SpinAwards zijn voor ‘A Place to Stay’ van de Willem de Kooning Academie en ‘De Reis van Vijf’ van Hogeschool Utrecht.

Moet Ik Rennen-app

Communication and Multimedia Design studenten vielen al eerder in de prijzen tijdens de awardshow. Twee jaar geleden won een team CMD-studenten een Zilveren SpinAward met hun app ‘Moet Ik Rennen’. Deze applicatie laat in één oogopslag zien of je moet rennen om je trein, bus of metro te halen. Op 7 april werd deze app succesvol gelanceerd in Google Play en de App Store.

Meer SpinAwards? Bekijk het overzicht van alle prijswinnaars en de bijbehorende juryrapporten .