Hogeschool van Amsterdam

Ruim 1800 aanmeldingen voor eerste MOOC Hogeschool van Amsterdam

15 apr 2015 14:53 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de Hogeschool van Amsterdam heeft anderhalve week voor de start van de cursus 1800 aanmeldingen binnen. De MOOC is ontwikkeld door docenten van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) en zal gaan over prototyping interaction. Op 27 april begint de cursus via platform iversity.org.

In zes weken leren geïnteresseerden wereldwijd alle facetten van prototyping: experimenteren, maken en testen. Ze krijgen opdrachten van docenten Frank Kloos en Maaike van der Cruchten – die de MOOC hebben ontwikkeld. In de opdrachten zijn interviews verwerkt met experts als Bill Buxton, Brendan Dawes en Dave Gray. Zij delen hun inzichten met de studenten en geven tips.

Inhoud

In een wereld waarin we dagelijks te maken hebben met nieuwe technologieën, zal het prototyping proces de deelnemers helpen inzicht te krijgen in de gebruiker. Het leren begrijpen en uitvoeren van het prototyping proces helpt bij het creëren van ontwerpen die betekenisvol zijn voor de eindgebruiker.

Onderwijsvernieuwing

De MOOC van CMD maakt deel uit van het programma onderwijsvernieuwing binnen domein Digitale Media en Creatieve Industrie van de HvA. Een MOOC is een online cursus waarvoor iedereen – ongeacht achtergrond of vooropleiding – zich mag inschrijven. Deelname is gratis. De lesstof wordt online aangeboden in de vorm van artikelen, video’s of blogs.

Aanmelden

De MOOC duurt zes weken en is Engelstalig. Interesse? Meld je gratis aan:
https://iversity.org/en/courses/prototyping-interaction