Hogeschool van Amsterdam

Jason Baron toont documentaire tijdens E-Discovery

Amerikaan maakte documentaire The Decade of E-Discovery

13 mrt 2015 09:18 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Jason Baron, voormalig hoofd Litigation Support van het Amerikaanse National Archives and Records Administration, is een van de bevestigde sprekers tijdens E-Discovery op 23 april a.s. De Amerikaan komt naar Amsterdam om zijn documentaire ‘The Decade of Discovery’ te presenteren.

Welke mails van het Witte Huis mogen openbaar worden gemaakt? En op welke manier kun je slim zoeken in e-mails? Tijdens het presidentschap van Clinton werden 32 miljoen mails bewaard, na de regeringsperiode van Bush waren dat er al meer dan 200 miljoen. In de 60 minuten durende documentaire legt Baron uit wat er in tien jaar E-Discovery is veranderd en welke ontwikkelingen er gaande zijn.

Bekijk hier de trailer

Welke informatie maak je openbaar?

Jason Baron bewaarde sinds 2000 alle mails van het Witte Huis. Wanneer een nieuwe presidentsperiode van start gaat, worden alle digitale berichten gearchiveerd. Bedrijven en burgers zijn vrij om daarover informatie op te vragen, maar niet alles mag openbaar worden gemaakt. Baron maakt die afwegingen. In 2002 wilde de tabaksindustrie informatie hebben over zaken die besproken zijn tijdens het presidentschap van George Bush: een van de eerste zaken waarbij E-Discovery belangrijk werd.

Over E-Discovery
Symposium E-Discovery vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. De opkomst van big data staat dit jaar centraal: hoe verzamel je bewijsmateriaal in een wereld waar niet alleen sporen op smartphones en computers staan, maar ook in de cloud?
Het programma van het symposium volgt in maart. Meer informatie vind je hier.