Hogeschool van Amsterdam

ICT-studenten HvA hacken website met mobiel

9 dec 2015 14:42 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Driehonderd ICT-studenten van de HvA hacken aanstaande vrijdagmiddag gezamenlijk een website. Dit doen zij in de workshop Cybersecurity/Ethical hacking die zij volgen tijdens een symposium over beroepsoriëntatie.

Voorafgaand aan de live-hacking krijgen de studenten een introductie in het dagelijkse werk van Securitybedrijf ITsec zoals het uitvoeren van penetratietests, de meest gebruikte cybercrimetechnieken en tools die bij het inbreken in automatiseringssystemen kunnen helpen.

Voor de vierde keer op rij organiseert de opleiding HBO-ICT een dergelijk beroepsoriëntatie-symposium. Doel is zo’n 600 studenten een realistisch beeld van de beroepspraktijk te bieden aan de hand van thema’s die belangrijk zijn in het werkveld. Er worden workshops gegeven over Security, Internet of Things, Big Data, Mobile Development, Creative startups, Software Delivery Improvements en Digital Forensics Investigations.

ITsec Security Services is een onafhankelijke leverancier van IT-beveiliging gerelateerde expertise en diensten. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van security-assessments en penetratietesten in opdracht van de overheid, bank- en verzekeringssector en een aantal grote telecom- en serviceorganisaties. In bijna alle gevallen met als doel te bepalen of een internet gebaseerde IT-dienst of applicatie voldoende cybercrime-/hackerproof is.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 11 december 2015 van 14:30 tot 17:00 uur op de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam in het Benno Premselahuis (Rhijnspoorplein 1, Amsterdam). De workshop Cybersecurity/Ethical hacking start om 14:30 uur en om 15:30 uur in lokaal 01A15, met elk 150 studenten.

Wanneer: vrijdag 11 december 2015 van 14:30 tot 17:00 uur

Waar: Benno Premselahuis, Rhijnspoorplein 1, Amsterdam