Hogeschool van Amsterdam

Video Measuring Amsterdam 2015

19 nov 2015 11:42 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

Op 16 oktober vond het event Measuring Amsterdam van het Citizen Data Lab (CREATE-IT) plaats. Tijdens dit event hebben onderzoekers, studenten, stadsmakers en de gemeente ideen opgedaan voor de Knowledge Mile, het gebied wat licht tussen het Amstelstation en de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Naast Keynotes van Dorien Zandberg en Ruurd Priester over de slimme stad en Slimme burgers, konden participanten tijdens het event meedoen aan een open data experiment. Tijdens dit experiment, werd ze gevraagd om na te denken over kansen en problemen op de Knowledge Mile. Deze konden ze dan vervolgens invoeren door middel van een app. Bij terugkomst vond er een discussie plaats over dit data experiment en hoe de burger handelsbekwaam zou kunnen gemaakt worden door middel van bepaalde apps en hoe de gemeente maar ook de buurt hiermee kan omgaan. De resultaten van de dag kun je bekijken op measuringamsterdam.nl/event .

Toekomstplannen

Tijdens het event zijn zeer veel waardevolle inzichten verkregen en het Citizen Data Lab zal in de komende periode verder gaan met de ontwikkeling van de tool en methodologie. We testen deze nieuwe methode tijdens het Design & The City event (19 - 22 april 2016) op de Knowledge Mile.

Bekijk de video:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien