Hogeschool van Amsterdam

Aankondiging: HvA host Global Game Jam voor vierde jaar

21 jan 2015 15:03 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

De Global Game Jam is een jaarlijks terugkerend evenement op honderden locaties over de hele wereld. In het weekend van 23 januari werken programmeurs, artists, designers en anderen in teams aan een volledig werkende game. Dit levert een recordaantal nieuwe games op binnen 48 uur. Het evenement Global Game Jam Amsterdam vindt sinds 2012 jaarlijks plaats op de Hogeschool van Amsterdam (HvA), locatie gebouw Kroonjuweel. Ook dit jaar doet de HvA weer mee en start de uitdaging op vrijdagmiddag.

Plezier, creativiteit en samenwerking staan bij de Global Game Jam voorop, maar dit evenement heeft al veel mooie concepten opgeleverd die zijn doorontwikkeld tot volledige games. Een uitdaging dus ook voor de studenten en docenten van de HvA-opleiding HBO-ICT, die onder meer de leerroute Game Development aanbiedt.

Dit jaar is het animo groot: alle beschikbare plekken waren binnen mum van tijd volgeboekt. Naast docenten en studenten van de opleiding HBO-ICT van de HvA zijn er ook deelnemers uit andere gelederen, zoals: Guerrilla Games, Aliens Are Among Us en diverse freelancers werkzaam in de game-industrie, maar ook docenten en studenten van bijvoorbeeld het Mediacollege Amsterdam, het ROC van Amsterdam, de UvA en de NHTV Breda.

Het thema wordt traditiegetrouw pas bij de start bekendgemaakt. Wij wensen iedereen veel gameplezier!

Global Game Jam Amsterdam HvA

Datum: vrijdag 23 januari – zondag 25 januari 2015
De starttijd op vrijdag is 17.00 uur. De winnaar wordt zondag rond 17.00 uur bekendgemaakt.
Locatie: HvA-gebouw Kroonjuweel (locatie van HvA HBO-ICT), Duivendrechtsekade 36-38, Amsterdam

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Website: www.amsterjam.org
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Dop Terlingen (d.terlingen@hva.nl en 06-43229070), organisator van dit evenement en HvA-docent HBO-ICT Game Development.

Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen. Kijk voor een impressie naar het filmpje van een eerdere editie hieronder.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien