Hogeschool van Amsterdam

HvA-studenten winnen Student Talent Award 2014

24 nov 2014 11:25

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) ontvingen donderdag 20 november de eerste prijs voor de Student Talent Award 2014. De jury beoordeelde tien inzendingen van vier verschillende hogescholen in Nederland. De HvA-studenten wonnen met het concept NS Verbindt waarbij de binding van NS met abonnementhouders van 60 jaar en ouder wordt verstevigd.

De studenten Lisette Brom, Daan Hilhorst, Lianne Wijnands, Melinda Ladurner, Jochem Padt en Priscilla Molleman maakten hun concept als opdracht voor de minor Customer Media van de HvA-opleiding Media, Informatie en Communicatie.

Reisgenoten

Met dit concept ontwierpen de studenten een platform waar mensen uit de doelgroep 60+ met elkaar in contact komen om ervaringen en tips te delen, maar ook om reisgenoten te vinden voor gezellige uitstapjes. Bekijk hieronder het filmpje over NS Verbindt.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Juryoordeel

De jury van de Student Talent Award looft het creatief gebruik van verschillende media door de HvA-studenten. ‘Er is een goede inleving in en toespitsing op de doelgroep. Er is een aansprekende uitwerking in de vorm van een videoboodschap en er is een uitgebreide strategische verantwoording.’* aldus het juryoordeel.

Of de NS het platform ook daadwerkelijk gaan inzetten is nog onduidelijk. Minordocent Erik Braakman is hierover nog in gesprek met de NS.

Studente Lisette Brom: 'We hebben voor dit project gesprekken gehad met de doelgroep om te kijken waar de behoeften liggen. Zo zijn we op het idee gekomen om dit platform te maken. Het is een goed concept omdat alles crossmediaal afgestemd is: de flyer, de video, het magazine en de website zijn met elkaar verbonden. We hadden niet verwacht dat we deze prijs zouden winnen. Je weet van tevoren ook niet wat andere groepjes bedacht hebben dus dat is lastig inschatten.'

De Student Talent Award is een initiatief van Logeion, de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals en wordt georganiseerd door BBP Media.

*Bron: Grand Prix Content Marketing [2014] . De Nominaties, De bekroningen, De Awards.