Hogeschool van Amsterdam

AMFI-studenten presenteren eindwerk tijdens Transit

2 jul 2014 15:27 | Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie

In het World Fashion Centre werd 28 juni het jaarlijkse AMFI Transit georganiseerd, waar afgestudeerde studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) hun werk laten zien aan de buitenwereld. Met een glas prosecco in de hand staan de (natuurlijk) goedgeklede studenten bij hun scripties, fotocollecties en ontwerptekeningen om ze te presenteren aan de mode-industrie en hun familie en vrienden.

De drie afstudeerrichtingen van AMFI worden tijdens Transit apart gepresenteerd: Fasion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding hebben elk een apart gebied binnen de expositieruimte van het World Fashion Centre. Op de lange tafels liggen veel fotocollecties en scripties, maar er zijn ook een aantal iPadfilmpjes en een interactieve website over het recyclen van kleding te bezichtigen. Alle producten hebben gemeen dat de studenten er hun visie mee willen uiten. Slogans als 'Excercise to be fit, not skinny' of 'Celebrate the male body' passeren de revue.

Catwalkshow

Het hoogtepunt van de middag is de catwalkshow, waar AMFI-studenten hun kledingontwerpen presenteren. De zaal puilt uit op het moment dat de lichten uit gaan en de eerste ontwerper zijn stukken vertoont. Met strakke gezichten loopt een groepje in het roze geklede meisjes op enorme pumps langs, gevolgd door een stel futuristisch geklede jongens. Het World Fashion Centre begint te dreunen als de muziek van Arcade Fire wordt ingezet tijdens het showen van vrolijk gekleurde ontwerpen met brede schouders; iets dat de Canadese rockband overigens ook niet vreemd zou staan.
De catwalkshow werd live uitgezonden via de site van AMFI. De video is terug te kijken via http://new.livestream.com/eventproducent/AMFI.

Amsterdam Fashion Institute

AMFI maakt onderdeel uit van het domein Media, Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam. De opleiding biedt een goede basis voor een succesvolle carrière in de modewereld. AMFI omvat met haar drie afstudeerrichtingen – Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding – de gehele keten van de mode-industrie. Designer for the Industry, Concept Developer of Production Manager zijn een paar voorbeelden van titels die te behalen zijn in het modevak.