Hogeschool van Amsterdam

Met de ICT-cursus Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkel je een duidelijke visie op het vakgebied Business Intelligence en ken je de belangrijkste trends.

Start

6 februari 2018 en 4 september 2018

Aanmelddeadline

29 januari 2018 (feb. start) en 27 augustus 2018 (sept. start)

Duur

1 semester (5 maanden)

Collegedagen

Maandag en donderdag van 18.30 - 22.00 uur

Locatie

Theo Thijssenhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam

Tijdsbesteding (naast colleges)

12 tot 16 uur per week

Kosten

Gelijk aan de helft van het instellingscollegegeld (ca. €4.000)

Certificaat

Hbo-certificaat Mobile Development van de HvA

Toelatingseisen

Minimaal mbo-4, havo of vwo en een toelatingsgesprek.

Onderdeel van

De deeltijdopleiding HBO-ICT

Doelgroep

De cursus Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschikt voor professionals die de stap richting Business Intelligence willen zetten. Zij willen een organisatie adviseren over intelligent omgaan met informatie.

Inhoud cursus

Organisaties zien het belang in van het sneller nemen van (betere) beslissingen en streven naar een intelligente organisatie met slagvaardige kenniswerkers. Business Intelligence wordt dan vaak ingezet als strategisch wapen. Met de cursus Business Intelligence bij de Hogeschool van Amsterdam ontwikkel je een duidelijke visie op het vakgebied Business Intelligence en ken je de belangrijkste trends.

Tijdens deze cursus maak je kennis met business intelligence-tools en –methoden. Je kijkt naar prestatie-indicatoren en de dimensies waarop deze meetwaarden kunnen worden geanalyseerd. Binnen je eigen werkomgeving werk je aan een casus. Je analyseert hoe de organisatie momenteel gebruikmaakt van informatie en je ontwerpt op basis daarvan een business intelligence. Tijdens het werken aan je eigen casus en in groepsverband doe je ervaring op met een business intelligence-tool.

Na het volgen van de cursus kun je:

  • een business case opstellen voor een business intelligence-project;
  • de requirements definiëren;
  • een data warehouse of een business intelligence-applicatie op hoofdlijnen ontwerpen;
  • de veranderaspecten van het ontwikkelen van een intelligente(re) organisatie in kaart brengen en daarvoor een implementatiestrategie definiëren.

Een uitgebreide beschrijving van de cursusmodules vind je in de studiegids.

Voor toelating tot deze cursus moet je minimaal in het bezit zijn van een mbo-4-diploma, havo-diploma of een vwo-diploma.

Ook vragen we om een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je capaciteiten om de cursus te kunnen volgen en naar de bruikbaarheid van de cursus voor jou. Na het intakegesprek wordt je aanmelding definitief.

Na succesvolle afronding van de cursus Business Intelligence krijg je het hbo-certificaat Business Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam.

Het Theo Thijssenhuis (op de Amstelcampus) is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS, Metrohalte Weesperplein, uitgang Mauritskade.

Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus en Q-Park Weesperplein Amstelcampus). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur. Bekijk de plattegrond.

Aanmelddeadline

De cursus Business Intelligence wordt twee keer per jaar aangeboden: in februari en september. Ben je geïnteresseerd in deze cursus en wil je per 6 februari 2018 starten? Meld je dan uiterlijk op 29 januari 2018 aan via de aanmeldbutton. Wil je graag per 4 september 2018 starten, meld je dan uiterlijk op 27 augustus 2018 aan.

Weet je nog niet zeker of deze cursus iets voor jou is? Vraag een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kan zowel telefonisch als persoonlijk.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 september 2017