Bewegen, Sport en Voeding

Jongeren leren om anderen te leren bewegen, ze bijbrengen hoe je sport díe plek in de maatschappij geeft die zij verdient. Maar ook hoe je anderen stimuleert tot een gezonde levensstijl. Door samen te werken en te sporten, de conditie op peil te houden en te kiezen voor verantwoorde voeding. Pas dan zijn topprestaties mogelijk. Daarvoor zet FBSV zich in.

Hoe?

Door een nieuwe generatie leraren welkom te heten op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en hen in een inspirerende omgeving op te leiden tot sport- en bewegingsdeskundigen. Door jongeren met hart voor sport toe te laten op de opleiding Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen en hen klaar te stomen tot manager of ondernemer in de voortdurend bewegende wereld van de sport. Door de jeugd via de opleiding Voeding en Diëtetiek te enthousiasmeren voor de relatie tussen voeding en gezondheid. En via de Centre of Expertise Urban Vitality ; gericht op de vitaliteit van Amsterdammers: hoe kunnen zij hun gezondheid behouden of verbeteren?

Maar ook…

Met haar complexe stadsleven motiveert Amsterdam de faculteit BSV van betekenis te zijn voor haar omgeving. Door deelname aan projecten, onderzoek en nascholing voor scholen, buurtverenigingen, bedrijfsleven, sportclubs en andere instellingen. Veelal gebeurt dit in samenwerking met de UvA, Gemeente Amsterdam en andere organisaties. Dat is de praktijk waarvoor we de oplossingen van morgen ontwikkelen.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 22 juli 2024