Onderwijs

De faculteit Bewegen, Sport en Voeding biedt 4 opleidingen aan voor studenten: Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sportkunde-leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O), Voeding en Diëtetiek en Ad Sport.

De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) leidt studenten op tot motiverende en inspirerende sport- en bewegingsdeskundigen.

In de sportwereld is op dit moment een groeiende vraag naar professionals: deskundige ondernemers en managers die niet alleen verstand hebben van sport, maar ook van marketing, financiën, beleid, management en organisatie. Sportkunde-leerroute SM&O is een unieke hbo-opleiding die hierop inspeelt met een uitdagend studieprogramma.

In september 2011 ging de internationale leerroute van de opleiding SM&O van start: Sport Studies-leerroute International Sports, Management and Business . Hier worden studenten opgeleid tot professionele sportmanagers en ondernemers in een internationale multiculturele omgeving.

Voeding is dagelijkse kost in kranten, tijdschriften, televisie en online media. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, nieuwe producten en de kwaliteit daarvan. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding. Breed, actueel en praktijkgericht. Na hun studie kunnen studenten aan de slag in de zorg, maar ook in het bedrijfsleven en bij de overheid of zelfs starten als zelfstandig ondernemer.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 10 november 2022