Onderwijs

De faculteit Bewegen, Sport en Voeding biedt diverse opleidingen aan voor studenten: Ad Sport, Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sportkunde-leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O), Sport Studies - track Sport, Management and Business (ISMB) en Voeding en Diëtetiek.

De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) leidt studenten op tot motiverende en inspirerende sport- en bewegingsdeskundigen. Tijdens de Pabo-ALO volgen studenten een uitdagende en afwisselende opleiding die hen maar liefst 2 diploma’s oplevert. Hierdoor kunnen zij zowel in de klas als in de gymzaal aan de slag.

In de sportwereld is op dit moment een groeiende vraag naar professionals: deskundige ondernemers en managers die niet alleen verstand hebben van sport, maar ook van marketing, financiën, beleid, management en organisatie. Sportkunde-leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O is een unieke hbo-opleiding die hierop inspeelt met een uitdagend studieprogramma.

Sport Studies-track International Sports, Management and Business (ISMB) leidt studenten op tot professionele sportmanagers en ondernemers in een internationale multiculturele omgeving.

Door onder andere de toenemende omvang van de staf en de invloed van data en technologie wordt de rol van de coach steeds veeleisender en complexer. Tijdens de Ad Sport leren studenten de vaardigheden die een moderne coach nodig heeft: management skills, omgaan met online middelen en wetenschappelijke inzichten vertalen naar de sportpraktijk.

Studenten Voeding en Diëtetiek werken tijdens hun opleiding aan projecten die echt impact hebben. Voor hen als professional in opleiding en voor de inwoners van de stad Amsterdam.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 15 januari 2024