Hogeschool van Amsterdam

Nicole

Testimonial

'Gezond leven heb ik al altijd belangrijk gevonden. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaf mij de mogelijkheid om daarin te professionaliseren. Ik leerde veel van alle projecten die we doen in kleine groepen.

De sfeer binnen de opleiding is prettig. Je ziet dagelijks studenten van de andere opleidingen in de gangen, lokalen of buiten op het plein. Iedereen is hier bezig met gezond en sportief leven, erg inspirerend.

Oud-student - Voeding en Diëtetiek

In de eerste helft van het propedeusejaar ontwikkelde ik bijvoorbeeld met medestudenten gerechten die we vervolgens vegetarisch maakten. Het project in het tweede semester stond in het teken van de Zomerbeurs; een evenement waarvoor alle groepen een gezond product bedachten en presenteerden.

Gezonde chocopasta

Mijn groep ontwikkelde Chocopeace; een vezelrijke en caloriearme chocoladepasta op basis van kikkererwten, tarwezemelen en cacao. Binnen de Richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum een product geschikt voor de voorkeurscategorie. En lekker bovendien!

Kiezen afstudeerrichting

Tijdens het tweede jaar kies je een afstudeerrichting. Je krijgt vakken en opdrachten die je meer inzicht geven in alle drie de richtingen. Ik ging voor Nutrition & New Product Management. Hierbij staat het commerciële aspect voorop en ben je creatief bezig. Je ontwikkelt gezonde, verantwoorde en duurzame producten, maar denkt ook na over de verpakking, marketing en lancering. Net zo belangrijk: wat is de voedingswaarde van jouw product en hoe maak je het zo gezond mogelijk?


Stage sapbar The Cold Pressed Juicery 

In mijn derde jaar volgde ik de minor New Product Management en liep ik stage bij The Cold Pressed Juicery op de afdeling Commercial Sales & Marketing. Deze sapbar in Amsterdam biedt een assortiment aan biologische en rauwe sappen, theeën en salades. Voor mijn afstudeeropdracht schreef ik een ondernemingsplan en deed ik marktonderzoek voor restaurant Meijers in Medemblik.

Toekomstplannen

In de toekomst wil ik graag een commerciële functie bij een voedingsmiddelenbedrijf of een eigen restaurant/café beginnen. De afstudeerrichting Nutrition & New Product Management is heel breed dus beide opties zijn mogelijk.'