Hogeschool van Amsterdam

Laura

Testimonial

'Als topsporter speelde voeding een belangrijke rol in mijn leven. Voeding kan je prestaties beïnvloeden. Inmiddels heb ik een stapje terug genomen in de sport, maar de interesse in een gezonde leefstijl is gebleven. Daarom koos ik voor de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Dit najaar start ik met de premaster Health Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen de premaster volg ik de richting Prevention and Public Health; een mooie aansluiting op mijn afstudeerrichting Health Promotion

Oud-student - Voeding en Diëtetiek

De afstudeerrichting Health Promotion past het beste bij mij. Health Promotion richt zich op de bevordering en optimalisering van de gezondheid. Ik denk graag na over hoe ik mensen kan stimuleren om gezonder te leven. Het vraagt veel inleving en creativiteit, maar dat maakt het juist zo leuk.

Sportvoedingsadviesbureau Yvonne van der Pol

In mijn vierde jaar liep ik een duostage bij twee verschillende bedrijven; de diversiteit vond ik geweldig. Bij Sportvoedingsadviesbureau Yvonne van der Pol werkte ik als diëtist in opleiding. Sporters van allerlei niveaus en leeftijden komen daar op spreekuur; ook cliënten zonder sportachtergrond. Ik verzorgde de intakes van nieuwe cliënten en hield spreekuren. Ook gaf ik voorlichting en workshops aan topsporters.

Mijnvoedingsplan.nl: blogs schrijven over voeding en sport

Mijn andere stage volgde ik bij Mijnvoedingsplan.nl. Deze website biedt gepersonaliseerde voedingsschema’s, online begeleiding bij afvallen en publiceert blogs over sport en voeding. Elke week blogde ik over uiteenlopende onderwerpen zoals voeding bij specifieke sporten, fabels en mythes over eten, populaire diëten en gezonde recepten. Door het schrijven voor de website leerde ik nog beter om complexe theorie over voeding te vertalen naar teksten die elke bezoeker begrijpt.

Afstudeeronderzoek bij Orthica voedingssupplementen

Mijn afstudeeropdracht deed ik bij Orthica voedingssupplementen. Ik onderzocht de effectiviteit van communicatiemiddelen tijdens het aankoopproces van multivitaminen in een drogisterij. Een consument kan bijvoorbeeld in een winkel beïnvloed worden door folders, displays en posters over multivitaminen. Compleet Iets anders dan mijn beide stages, maar wel heel interessant.

Premaster Health Sciences VU Amsterdam

Dit najaar start ik met de premaster Health Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen de premaster volg ik de richting Prevention and Public Health; een mooie aansluiting op mijn afstudeerrichting Health Promotion. De premaster combineer ik met de post-hbo-opleiding Sportdiëtetiek. Voorlopig ben ik dus nog niet uitgeleerd!'