Hogeschool van Amsterdam

Edwin

Testimonial

‘Als fanatiek sporter wilde ik uitzoeken hoe ik nog beter kon presteren. Al snel kwam ik uit bij voeding; ik las er alles over. Daarom koos ik ook voor de opleiding Voeding en Diëtetiek. Ik wist al snel dat ik later wilde werken als personal trainer. De afstudeerrichting Health Promotion sloot daar het beste op aan. Ik leerde alles over het voorkomen van ziektes en het belang van gezonde voeding en bewegen.

De afstudeerrichting Health Promotion combineerde mijn twee grote passies: voeding én sport.

Oud-student - Voeding en Diëtetiek

Stage Virtuagym

Ik liep stage bij Virtuagym; een jong en dynamisch softwarebedrijf dat all-in-one oplossingen biedt aan onder andere sportscholen en personal trainers. Virtuagym levert software voor trainingsschema’s, oefeningen, progressie, administratie en voeding.

Online voedingsschema's en lessen

Bij Virtuagym werkte ik op de afdeling Nutrition. Ik was samen met een collega verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een nieuw product dat cliënten helpt bij afvallen en op gewicht blijven door middel van voedingsschema’s en digitale lessen in gedragsverandering. Mijn werkzaamheden liepen behoorlijk uiteen. Ik schreef het business- en marketingplan, ontwikkelde content voor de eindgebruiker en heb stap voor stap beschreven welke software nodig was voor het nieuwe product. De grote vrijheid die ik kreeg tijdens het project was in het begin moeilijk. Ik wist niet wat er van mij verwacht werd en wat ik moest opleveren. Uiteindelijk pakte het positief uit en leerde ik mijn eigen invulling te geven aan het project en om zelf meer initiatief te nemen.

Eiwitinname bij krachtsporters

Mijn afstudeerproject ging over de relatie tussen eiwitinname, spiermassa en spierkracht bij krachtsporters. Ik onderzocht onder andere hoeveel eiwit krachtsporters nodig hebben voor een optimale spieropbouw. Momenteel ben ik bezig met het opstarten van mijn eigen bedrijf in personal training. Ik wil mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Zo kan ik eindelijk mijn passie voor voeding en sport in de praktijk brengen.’