Hogeschool van Amsterdam

Boy

Testimonial

'Mijn stage in het vierde jaar liep ik bij de kwaliteitsafdeling van NewCakes; marktleider in Europa op het gebied van taart en taartdecoratie. Met tien franchise winkels in Nederland, twee webwinkels en private label Funcakes bestormt het bedrijf de Europese markt.

Ik wilde graag werken in de commerciële wereld van voeding. Daarom koos ik in het tweede jaar voor de afstudeerrichting New Product Management.

Oud-student - Voeding en Diëtetiek

Stage kwaliteitsafdeling NewCakes

De kwaliteitsafdeling van NewCakes is verantwoordelijk voor het behouden en verbeteren van alle food- en non-food producten. Mijn rol als stagiair was ik snel ontgroeid; al gauw werd ik beschouwd als een volwaardig werknemer. Ik hield mij onder andere bezig met wetgevingen. Doordat wetgevingen continu veranderen, is het belangrijk hiervan op de hoogte te blijven. Bij veranderende wetgeving moet de kwaliteitsafdeling bijvoorbeeld de lay-out of ingrediëntenlijst op de productverpakking aanpassen.

Internationale stageomgeving

Op mijn stage vormde ik ook de schakel tussen leveranciers, NewCakes en klanten. De klanten van NewCakes zijn consumenten binnen en buiten Nederland, maar ook taartwinkels in bijvoorbeeld Spanje of Oostenrijk. Doordat de klanten uit heel Europa komen, communiceerde ik veel in het Engels. Daarnaast werkte ik intensief samen met de accountmanagers van NewCakes in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Wetgeving en kwaliteitseisen leren

Het leukste van mijn stage vond ik het contact met leveranciers; samen streven naar de hoogste kwaliteit van producten. Het moeilijkste? De wetgevingen en kwaliteitseisen van NewCakes, die heb je niet in één dag geleerd. Gelukkig kwamen deze onderwerpen tijdens mijn opleiding ook aan bod en kreeg ik veel hulp van collega’s.

Productlijn defensiemedewerkers

Ik sloot mijn opleiding af met een afstudeeronderzoek voor Paresto, de cateraar van het Ministerie van Defensie. Samen met een medestudent zette ik een productlijn op voor defensiemedewerkers met een langdurige inspanning, de special force teams. Een totaal andere wereld dan taarten, maar wel een mooie uitdaging.'