Hogeschool van Amsterdam

'Nike is in mijn ogen hét sportmerk: wereldwijd bekend en actief. Daarom wilde ik er graag stage lopen. Mijn vorige stages volgde ik bij Kids Aktief, een organisatie die sportieve buitenschoolse opvang biedt aan kinderen. Kids Aktief is een partner van Nike en zo had ik een ingang voor mijn volgende afstudeerstage- en onderzoek. Ik zit bij Nike helemaal op mijn plek en leer elke dag nieuwe dingen.

Via mijn stage bij Nike bied ik kinderen een kans om kennis te maken met sport. De lach op hun gezichten tijdens het bewegen en spelen is geweldig!

Shelley: student - Sportkunde

Project manager Global Community Impact team Europa

Wereldwijd zet Nike projecten op om kinderen meer te laten bewegen. Ik werk binnen het Global Community Impact team (GCI) voor Europa. Wij houden ons bezig met het project Active Schools. Dit project loopt al in Londen, Parijs, Moskou, Shanghai, Rio de Janeiro en Noord-Amerika. Ik ben medeverantwoordelijk voor Nederland als project manager en onderzoeker.

Afstudeeronderzoek: effectiviteit Active Schools

Active Schools startte dit jaar op negen basisscholen in achterstandswijken in Hilversum en Amsterdam. Dit jaar organiseren wij 18 weken lang diverse sportactiviteiten op elke deelnemende school. Professionele sportinstructeurs geven wekelijks één uur les aan de leerlingen. Ik onderzoek het effect van Active Schools op de lichamelijke activiteit van deze kinderen. We hopen dat de leerlingen uiteindelijk lid worden van een lokale sportvereniging.

Kennismaken met bedrijfscultuur Nike

De voertaal bij Nike is Engels, dat was even schakelen in het begin. Daarnaast is Nike een internationaal bedrijf met veel landelijke en regionale afdelingen en teams. Je hebt echt tijd nodig om de hele organisatiestructuur- en cultuur te leren kennen.

Toekomstplannen bij Nike

Na mijn afstuderen hoop ik op een baan bij Nike, het liefst bij mijn huidige afdeling Global Community Impact. Daarnaast biedt het bedrijf nog tal van andere interessante carrièrekansen. De afdelingen Human Resources, Brand Protection, Events of de Sport & Wellness lijken mij ook heel leuk.'