Hogeschool van Amsterdam

"In Goes heb ik het CIOS-diploma Operationeel Sportmanager gehaald. Daarna koos ik voor Sportkunde – leerroute SM&O omdat ik nog meer wilde leren over de sportwereld en alles wat daar bij komt kijken.

Het belangrijkste evenement tijdens mijn stage was De Coolste Baan van Nederland; een ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Meggy: student - Sportkunde

Zij-instromen met CIOS-diploma

Met mijn CIOS-diploma kon ik bij Sportkunde-leerroute SM&O starten met het zij-instroomtraject. Je doet dan jaar 1 en 2 van de opleiding in één studiejaar en krijgt vrijstellingen voor veel sportvakken. Ik kan iedere CIOS’er het zij-instroomtraject aanraden. Het is heel goed bevallen. Je zit in een klas met alleen maar studiegenoten die eerder het CIOS of het ROC Sport en Bewegen hebben gedaan. Dit geeft een goede sfeer en zorgt ervoor dat je met de hele groep gaat voor die 60 studiepunten.

Stage House of Sports

Ik wilde in mijn derde jaar heel graag fulltime stage lopen omdat ik nog steeds niet goed wist wat ik uiteindelijk na mijn opleiding wilde doen. House of Sports noemt zichzelf een full-service sportmarketingbureau. Dit bleek voor mij een top plek. Ik kon op alle afdelingen rondkijken en zo ervaren wat ik leuk vond en wat niet.

De Coolste Baan

Bij House of Sports was ik onderdeel van het event team. Ik hielp mee met de organisatie van evenementen zoals de Amsterdam City Swim, het NK Knikkeren en de schaatswedstrijden in het Thialf. Het belangrijkste evenement tijdens mijn stage was De Coolste Baan van Nederland; een ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze ijsbaan was eerst open voor publiek en werd daarna omgebouwd voor het WK Allround. Ik was verantwoordelijk voor de online communicatie en beheerde de website en social media kanalen. Ik mocht veel zelfstandig doen. Dit zorgde ervoor dat ik echt alles uit de uit de kast haalde om het beste resultaat te bereiken.

Marketing Tomorrow minor

Ik heb net de minor Marketing Tomorrow afgerond. Ik koos deze minor omdat ik bij House of Sports merkte dat ik de online wereld heel interessant vind. Daarom ga ik ook afstuderen bij Brandfirm; een online marketing bureau in Amsterdam. Ik ga mij bezighouden met social advertising, SEO (zoekmachine optimalisatie) en doe een onderzoek naar de klantenloyaliteit voor een van de klanten van Brandfirm, Magazijnshopper.nl. Misschien ga ik na mijn afstuderen nog de master Marketing Management aan de Vrije Universiteit doen, maar dat weet ik nog niet zeker. Alle deuren staan nog open."