Hogeschool van Amsterdam

Ik hou van organiseren en ben binnen mijn vriendengroep vaak degene die de activiteiten regelt. Daarnaast sport ik fanatiek en zocht ik een opleiding die een brede basis biedt met veel keuzemogelijkheden. Allemaal redenen waarom ik koos voor Sportkunde – leerroute SM&O.

Ik ben gefascineerd door de Olympische Spelen en zou dit evenement in de toekomst graag willen helpen organiseren.

Kelly: oud-student - Sportkunde

Stage Cultuur-en Sportsponsoring Rabobank

In mijn derde jaar liep ik stage bij de afdeling Cultuur- en Sportsponsoring van de Rabobank. Ik was verantwoordelijk voor de organisatie van sportieve en culturele evenementen zoals de tentoonstelling van kunstschilder Jheronimus Bosch, de EK atletiek en de Olympic Experience op het strand van Scheveningen. Ik zorgde voor de communicatie met de lokale banken en sportbonden, de promotie van de evenementen en het uitwerken van het programma.

Adviesrapport sponsorstrategie

Tijdens mijn stage bij de Rabobank schreef ik ook een adviesrapport over de nieuwe sponsorstrategie van de Rabobank en de eventuele nieuwe samenwerking met het NOC*NSF (TeamNL). Tijdens deze stage heb ik mij enorm ontwikkeld op het gebied van sportsponsoring aangezien de Rabobank de grootste sportsponsor is van Nederland.

Extra uitdaging via Honours Programma

Het Honours Programma van Sportkunde – leerroute SM&O is bedoeld voor studenten die extra uitdaging willen tijdens hun opleiding. In het derde jaar nam ik bijvoorbeeld deel aan een Business Challenge. Dertig honoursstudenten werden uitgedaagd om hun creativiteit, assertiviteit, kennis, kunde en doorzettingsvermogen te tonen. De opdracht: ontwikkel een Brand Activation-campagne voor een echte opdrachtgever. Elke dag volgden we inspirerende masterclasses van professionals uit het werkveld en kregen we nieuwe deelopdrachten. Zeker een hoogtepunt tijdens mijn opleiding.

Schakelprogramma Bewegingswetenschappen

Dankzij de minor Master Preparation volgde ik het schakelprogramma Bewegingswetenschappen aan de VU. De minor Master Preparation biedt gemotiveerde studenten de mogelijkheid om versneld door te stromen naar een universitaire master. Bij Bewegingswetenschappen krijg je vakken zoals Sportpsychologie, Anatomie, Fysiologie en wiskunde. Je gaat dieper in op de stof en volgt verschillende practica waarbij je bijvoorbeeld de bewegingen van een topsporter analyseert.

Afstudeerstage in Australië

Ik heb mijn afstudeerstage-en onderzoek gedaan bij de Marketing & Events afdeling van de nationale gymnastiekbond Gymnastics Australia. Een internationale stage is een geweldige ervaring waarbij je je ook op persoonlijk vlak enorm kan ontwikkelen. Toekomstige werkgevers zien zo’n ervaring zeker als iets positiefs.

Toekomstplannen: master Human Movement Science

Na mijn afstuderen in Australië heb ik nog een aantal maanden gereisd. Inmiddels ben ik gestart met de master Human Movement Science. Hierna hoop ik op een leuke baan bij een grote sportorganisatie. Waar precies? Ik heb nog geen idee, misschien wel in het buitenland als dat goed bevalt, maar dat zal de toekomst uitwijzen.