Hogeschool van Amsterdam

'Ik wilde graag stage lopen bij een grote professionele organisatie. Daarom koos ik voor ING. Bovendien is ING hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal en daarmee van het grote Oranje, dus met mijn passie voor voetbal zit ik hier helemaal op mijn plek.

Samen met mijn stagebegeleidster was ik verantwoordelijk voor alle voetbalevenementen vanuit ING Nederland.

Kaj: oud-student - Sportkunde

Organisatie voetbalevenementen ING Nederland

Bij ING werkte ik op de afdeling sponsoring & evenementen. Samen met mijn stagebegeleidster was ik verantwoordelijk voor alle voetbalevenementen vanuit ING Nederland. Omdat ING hoofdsponsor is van het Nederlandse voetbal, organiseerden we evenementen voorafgaand en tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Naar deze evenementen komen bijvoorbeeld klanten, relaties of andere stakeholders. Voor en tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal was ik verantwoordelijk voor de communicatie, aankleding en catering van de wedstrijden. Ook zorgde ik dat de ballenjongens- en meisjes en de vlaggendragers tijdens de wedstrijden paraat staan.

Kijkje achter de schermen bij grote evenementen

Wat ik leuk vond aan mijn stage? Meemaken hoe het er aan toegaat achter de schermen bij grote evenementen. Ook leer ik veel nieuwe mensen kennen. Ik kwam op plekken waar ik normaal nooit zou komen. Zo bezocht ik bijvoorbeeld het KLM Open golftoernooi op The Dutch in Spijk.

Leren plannen en overzichten maken

Voor een succesvol evenement moet alles kloppen tot in de kleinste details. Zelfs eenvoudige werkzaamheden moet je daarom geconcentreerd uitvoeren en altijd dubbelchecken. Dat is was even wennen. In het begin van mijn stage maakte ik af en toe slordigheidsfouten door de grote hoeveelheid werk en een gebrek aan overzicht. Daar leer je van. Later maakte ik planningen en overzichten, en had ik duidelijker voor ogen wanneer ik wat moest doen, zodat alles soepel verliep.'