Hogeschool van Amsterdam

Ik ben Brits en tweetalig opgevoed, maar woon al mijn hele leven in Nederland. Een stage in Engeland stond al een tijd op mijn verlanglijstje.

Ik houd van sport, maar wist zeker dat ik geen gymdocent wilde worden. Daarom koos ik voor Sportkunde – leerroute SM&O.

Charlie: student - Sportkunde

In mijn derde jaar van mijn opleiding volgde ik de internationale minor Sport Development. Docenten vertelden tijdens die lessen regelmatig over de ontwikkelingshulporganisatie Right To Play. Ik was meteen onder de indruk en solliciteerde voor een stage. Right To Play heeft een kantoor in Nederland, maar ik wilde graag mijn zakelijk Engels verbeteren en dichterbij mijn familie wonen. Daarom koos ik voor het Right To Play UK kantoor in Londen.

Right To Play

Right To Play zet sport en spel in om kinderen in ontwikkelingslanden en conflictgebieden belangrijke vaardigheden en kennis bij te brengen. Bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, gezondheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Right To Play zit in 18 verschillende landen verspreid over Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Een hele grote organisatie dus.

Afnemende steun bedrijfsleven

Right To Play UK zamelt geld in voor alle sport- en spelprogramma’s die de organisatie opzet en financiert. Bijvoorbeeld via sponsorevenementen, giften van individuele donateurs en bedrijven. De financiële steun uit het bedrijfsleven loopt sinds een aantal jaren terug. Bedrijven willen tegenwoordig meer dan alleen geld doneren. Het steunen van een goed doel moet waarde toevoegen aan hun eigen bedrijfsdoelstellingen. Daarom startte Right To Play het project Time To Play; het onderwerp van mijn afstudeeronderzoek.

Afstudeeronderzoek Time To Play

Time To Play biedt medewerkers van donerende bedrijven sport- en spelworkshops aan waarin ze handige vaardigheden leren. Via deze workshops ervaren de medewerkers de positieve impact van Right To Play en raken ze meer betrokken bij de initiatieven van hun bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor mijn afstudeeronderzoek kijk ik hoe we het Time To Play project het beste kunnen opzetten in Engeland. Ik kijk bijvoorbeeld naar de inhoud van de workshops (de spellen), de trainers, de kosten en de opbrengsten.

Big Red Ball gala

Mijn afstudeerstage bestaat voor de helft uit onderzoek en voor de helft uit stagewerkzaamheden. Ik hielp de afgelopen maanden bijvoorbeeld mee aan de organisatie van het jaarlijkse Big Red Ball gala in Londen. Tijdens dit evenement vinden er onder andere veilingen plaats om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Right To Play. Ik was verantwoordelijk voor het drukwerk en hielp met de organisatie van de veilingen.

Hecht team

Het leukste aan mijn afstudeerstage is het kleine team van collega’s waarmee ik samenwerk. Ondanks dat ik familie heb in Engeland, vond ik het toch best spannend om alleen naar Londen toe te komen. Gelukkig voelde ik mij meteen welkom binnen het team van Right To Play.

Toekomstplannen

Mijn afstudeerstage eindigt officieel eind december. Mijn toekomstplannen? Goede vraag. Ik wil absoluut werken voor een stichting in het werkveld van sportontwikkeling. Daar ligt mijn passie. Ik overweeg momenteel om in Engeland te blijven wonen, mogelijk voor een jaar. Als ik voor Right To Play mag blijven werken, grijp ik die kans meteen!