HvA start uniek sportleiderschaps-programma voor topmanagers

23 okt 2020 15:02 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) start in januari 2021 met een speciaal programma voor topmanagers uit de sportwereld, bedrijfsleven en politiek: het Sports Leadership Programme (SLP). Deze aanvulling op het bestaande aanbod van opleidingen past in de visie van de HvA van ‘een leven lang ontwikkelen’.

De ontwikkelingen in de sportwereld zijn complex en stapelen zich op. Dat vraagt om topmanagers in de sport die een sterke visie hebben op belangrijke thema’s zoals good governance en match fixing en dat alles vanuit een internationaal en duurzaam perspectief.

Het leiderschapsprogramma is bedoeld voor topmanagers die door middel van sport echt verschil willen maken in de maatschappij. Integriteit, geloofwaardigheid en duurzaamheid zijn hierbij de belangrijkste waarden. Voorheen werd dit programma door het Sports Leadership Institute uitgevoerd onder de vlag van Nyenrode University. De Hogeschool van Amsterdam gaat SLP in eerste instantie in samenwerking met het Sports Leadership Institute verder ontwikkelen en voortzetten.

Kennisinstelling: een leven lang ontwikkelen

De HvA heeft als visie om zich te verbreden van hogeschool naar kennisinstelling waar iedereen zich een leven lang kan ontwikkelen. Het Sports Leadership Programme is daarom een goede aanvulling op de bestaande bachelor- en masteropleidingen. Het programma voor topmanagers gaat logischerwijs deel uitmaken van de Faculteit Bewegen, Sport en Voeding (FBSV). De opleidingen ALO en Sportkunde leggen immers al jaren de basis voor de ontwikkeling van sport en sportmanagement. SLP bestaat uit vijf modules, verspreid over acht maanden met in totaal 25 lesdagen, met tussentijds intervisie en coaching.

Topmanagers met ervaring en motivatie

Deelnemers aan het Engelstalige programma voldoen aan het volgende profiel: zij zijn ondernemende mensen met aansprekende ervaringen of prestaties in sport, bedrijfsleven of politiek, hebben een sterke focus op duurzaamheid, kunnen werken en denken op bachelor-niveau en zijn tussen de 30 en 60 jaar oud. Kijk voor meer informatie op amsterdamuas.com/slp.