Voeding en Diëtetiek bouwt Wikkelhuis voor studenten

5 sep 2016 16:13 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

De opleiding Voeding en Diëtetiek opent op 3 november een ‘Wikkelhuis’ op het plein voor het Dr. Meurerhuis. Een huis gebouwd van 24 lagen op elkaar geperst golfkarton, regenbestendig en super isolerend, iets groter dan 8 x 3 meter. Het Wikkelhuis krijgt de naam 'Food Lab' en moet een thuis bieden aan studenten Voeding.

Wat zijn de plannen met het Wikkelhuis? Lenno Munnikes, opleidingsmanager Voeding en Diëtetiek: ‘Het Wikkelhuis moet een ontmoetingsplek zijn waar creatieve ideeën over voeding worden uitgewerkt, waar lezingen worden gehouden over voeding en duurzaamheid, bijvoorbeeld van onze Honours Modules. Hiermee creëren we een eigen ruimte van waaruit studenten op creatieve wijze onderwijs linken aan onderzoek en maatschappelijke trends.'

Het ontwerp

Het Wikkelhuis is een ontwerp van uitvinder René Snel en HvA-student Bouwkunde Rick Buchter. Het eerste Wikkelhuis werd in 2012 geopend op Schiphol waar het dient als semi-permanente kantoorruimte. HvA-studenten maakten dit voorjaar ook al kennis met het kartonnen huis op de FabCity Campus in Amsterdam-Noord. En nu is het Dr. Meurerhuis aan de beurt!

Opening Wikkelhuis

Eind oktober vindt de officiële opening plaats van het Wikkelhuis. Meer weten over het ontwerp? Lees het interview met ontwerper en HvA-student Rick Buchter of neem contact op met Lenno Munnikes.