FBSV kandidaten halve finale HvA Research Awards bekend

30 sep 2016 10:47 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Op donderdag 29 september streden studenten en medewerkers van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding voor een plek in de halve finale van de HvA Research Awards. De studentenprijs ging naar Nadia Burgmeijer en Didien Goedhart van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Martinette Streppel van het lectoraat Gewichtsmanagement won de medewerkersprijs. De publieksprijs ging naar Hugo van Donselaar, onlangs afgestudeerd bij Sport, Management en Ondernemen. De winnaars vertegenwoordigen FBSV tijdens de halve finale van de HvA Research Awards op 25 oktober.

Biologisch sportvoedingspreparaat

Het consumeren van sportpreparaten kan leiden tot maag-darmklachten en tanderosie bij sporters. Nadia Burgmeijer en Didien Goedhart ontwikkelden voor hun afstudeeronderzoek de Antelope bar: een prototype van een biologische sportreep voor duursporters. Deze reep voldoet aan de aanbevelingen voor sportvoeding door de juiste verhoudingen tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. De Antelope bar bevat onder andere haver, rijst en dadels en biedt energie voor een half uur intensief sporten. Volgens de jury hebben Nadia en Didien een goed onderbouwd product opgeleverd in de overvolle markt van de energy bars.

Rabobank-campagne ‘Het Aandeel Van’

Hugo van Donselaar onderzocht voor zijn afstudeerproject de effectiviteit van online media in de Rabobank-campagne ‘Het Aandeel Van’. In deze sponsorcampagne riep de Rabobank alle Nederlanders op om de uitblinker van hun vereniging in het zonnetje te zetten. Dit gebeurde door het maken van een online eerbetoon op de campagnewebsite hetaandeelvan.nl. De campagne werd aangejaagd via BN’ers en topsporters. Hugo onderzocht de effectiviteit van de mediabureaus en gaf hierover advies aan de Rabobank.

Gezonde leefstijl op voorscholen

Martinette Streppel van het lectoraat Gewichtsmanagement presenteerde haar onderzoek 'PreSchool@HealthyWeight; op weg naar een gezonde kinderopvang voor elke peuter ’. Voor dit project werkt het lectoraat samen met kinderopvangorganisatie Impuls in Amsterdam Nieuw-West. Martinette onderzoekt hoe pedagogisch medewerkers meer vertrouwen kunnen krijgen in de manier waarop zij kinderen en hun ouders ondersteunen bij een gezonde leefstijl. De jury koos voor het onderzoek van Martinette vanwege de gedegen onderzoeksopzet en de maatschappelijke relevantie van haar onderzoek.

HvA Research Awards

De HvA is trots op al haar onderzoekers en de bijdrage die zij hiermee leveren aan de gemeente Amsterdam. Daarom heeft de hogeschool de Research Awards in het leven geroepen; dé kans voor medewerkers en studenten om zich te profileren als beste onderzoeker van de HvA. De halve finale van de HvA Research Awards vindt plaats op 25 oktober; de finale op 7 december.