Hogeschool van Amsterdam

Zomerbeurs Voeding en Diëtetiek @ FabCity

22 jun 2016 00:00 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Op 21 juni organiseerde de opleiding Voeding en Diëtetiek de Zomerbeurs op FabCity. De Zomerbeurs is een jaarlijks terugkerend evenement waar eerstejaarsstudenten een innovatieve, duurzame en gezonde snack presenteren. Een externe jury beoordeelt alle zelf ontwikkelde snacks.

De aanwezige gasten hadden een uur de tijd om rond te lopen en van de verschillende snacks te proeven. Daarna werd aandachtig geluisterd naar drie gastsprekers die zich in het dagelijkse leven bezig houden met de verschillende aspecten van productontwikkeling. Chantal Engelen van Kromkommer sprak over haar missie ‘gekke’ groenten te redden. Sebastiaan Aalst van het Food Cabinet vroeg zich af waarom niemand reclame maakt voor broccoli en Frouke Duijzer van Douwe Egberts vertelde wat zij doet als Product Development Specialist.

En de winnaar is…

De winnaars van de zomerbeurs 2016 werden de dames van Vegetable Foods met de Sweet Potato Party. De Sweet Potato Party is een biologisch, vegetarisch, lactose- en koemelkvrij groentebitterballetje met elk seizoen een nieuwe smaak.

Voor meer informatie over deze gezonde én lekkere snack volg Sweet Potato Party op Facebook of check Instagram #sweetpotatoparty.