Studenten ALO en SM&O organiseren Koningsspelen op het strand

22 apr 2016 15:00 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Studenten van de ALO en SM&O organiseerden met Stichting KIDS Samen op 22 april de Koningsspelen op zeven stranden in Noord-Holland. Ruim 7.500 basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 namen deel aan deze nationale sportdag. Organisator en HvA-medewerker Liedewij Pronk: “Het evenement blijft groeien. Ook dit jaar hebben meer scholen en sportverenigingen zich aangemeld."

Introductie nieuwe sporten

Het evenement staat in het teken van de introductie van nieuwe sporten bij kinderen. Op de stranden van Callantsoog, Bergen, Egmond, Castricum, IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort werden sportverenigingen uit de deelnemende gemeenten uitgenodigd om een sportieve clinic te geven. De dag startte om 9.30 uur met de landelijke dans- en meezingrecordpoging van de Koningsspelen op het lied Hupsakee! van Kinderen voor Kinderen. Daarna gingen de kinderen op de Noord-Hollandse stranden aan de slag met sporten als korfbal, judo, dans, volleybal, bootcamp, rugby en beachtennis.

Initiatief en organisatie Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een landelijk initiatief van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. Stichting KIDS Samen is in 2015 opgezet door HvA-medewerkers Jaap van Hulten, Rem Pronk, Luuk Schoenmakers en Liedewij Pronk. Zij organiseren de Koningsspelen op de Noord-Hollandse stranden en krijgen daarbij ondersteuning vanuit hun eigen opleidingen. Liedewij Pronk: “Studenten van de ALO en SM&O hebben een belangrijk aandeel in de voorbereidingen en uitvoering van dit event. Maar ook studenten van het ROC Horizon Sport en Bewegen uit Alkmaar helpen op verschillende locaties. Verder werken wij samen met Sport Support en zetten wij oud-studenten van SM&O in als locatiecoördinatoren.”