Hogeschool van Amsterdam

ALO-studenten organiseren sportdag voor vluchtelingen

14 dec 2015 09:47 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

De oorlog in Syrië en de continue vluchtelingenstroom in Europa en Nederland. ALO-studenten Savas Seymen en Leroy Oehlers waren alle negatieve berichtgeving in de media zat en besloten in actie te komen. Op zaterdag 19 december organiseren zij daarom een sportdag voor 300 vluchtelingen uit nabijgelegen opvangcentra op de HvA-locatie Dr. Meurerhuis in Amsterdam.

Savas: “Wij begrijpen dat opvanglocaties weinig geld en middelen hebben om sportactiviteiten te verzorgen voor vluchtelingen. Terwijl het juist zo belangrijk is dat deze mensen een beetje afleiding krijgen van hun dagelijkse zorgen. Daarom organiseren wij deze sportdag.”

Het programma biedt vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur activiteiten als judo, klimmen, longboarden, boksen en free runnen. De lessen worden gegeven door zowel ALO-studenten als externe partijen. Het domein Bewegen, Sport en Voeding van de HvA ondersteunt het initiatief door het beschikbaar stellen van het gebouw.

Voor de overige financiering hebben Savas en Leroy diverse sponsoren geworven. HvA-cateraar Eurest verzorgt belangeloos de lunchpakketten en werving & selectiebureau Michael Page sponsort sportattributen voor de opvanglocaties. Daarnaast zamelen Leroy en Savas onder medestudenten geld in voor sportkleding en -materialen. Op deze manier kunnen deelnemers ook na deze dag blijven sporten. Leroy: “Eén dag zonder zorgen. Dat is wat wij deze mensen willen bieden. Plezier maken staat daarom centraal.”