Hogeschool van Amsterdam

Winnen door samenwerken op vijfde Marouane Memorial

6 nov 2015 10:29 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Op vrijdag 30 oktober vond de de vijfde editie plaats van de Marouane Memorial. Deze jaarlijkse sportdag is opgericht ter nagedachtenis aan ALO-student Marouane Malouk. Hij overleed in maart 2010 plotseling aan de gevolgen van een hersentumor. Vijf ALO-studenten organiseerden deze editie voor 300 brugklassers van verschillende scholen uit de Amsterdamse stadsdelen West en Nieuw-West.

Marouane was naast zijn opleiding actief om jongeren buiten schooltijd meer te laten bewegen en te behoeden voor criminele activiteiten. De vijf kernbegrippen van de Marouane Memorial zijn hierop geïnspireerd: samenwerken, fairplay, verbroedering, acceptatie en respect. Bij de sportactiviteiten draait het deze dag niet om winnen, maar om de manier waarop leerlingen elke opdracht samen uitvoeren. Zo moesten ze dit jaar een katapult bouwen van houten balken of elkaar door een reuzen spinnenweb tillen. Ook het trampoline paradijs was een groot succes.

Elke leerling kreeg na afloop van de Marouane Memorial een springtouw mee naar huis. De leraren Lichamelijke Opvoeding van iedere school ontvingen via PLAYgrounds.nu een sportpakket voor zowel het schoolplein als de gymzaal.