Hogeschool van Amsterdam

Sportopleidingen organiseren Koningsspelen in Noord-Holland

24 apr 2015 09:23 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Sportopleidingen van de HvA en Stichting KIDS Samen organiseerden dit jaar de Koningsspelen op negen verschillende stranden in Noord-Holland. Ruim 8.500 basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8 namen deel aan deze sportdag. Organisator en HvA-medewerker Liedewij Pronk: “Voor de Koningsspelen brengen wij verschillende partijen bij elkaar die een gemeenschappelijk doel nastreven: kinderen enthousiast maken voor sporten en bewegen."

Kennismaking met sport

Langs de stranden tussen Texel en Zandvoort gaven verschillende verenigingen samen met sportstudenten clinics in judo, bootcamp, rugby, dans, volleybal en handbal. Ook het Dance Centre van het domein Bewegen, Sport en Voeding was van de partij.

Initiatief Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een landelijk initiatief van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruijff Foundation. Stichting KIDS Samen organiseerde deze sportdag voor Noord-Holland. De stichting komt voort uit een samenwerking tussen HvA-medewerkers Rem en Liedewij Pronk en de twee sportopleidingen van de HvA. Vader en dochter hebben de Koningsspelen in 2013 opgepakt voor de kinderen in de gemeente Castricum. In 2014 sloten ook de gemeenten Bergen en Uitgeest zich aan. Na twee succesvolle edities werd dit jaar het concept uitgerold over negen stranden in Noord-Holland.

Organisatie

Alumni van de opleiding Sport, Management en Ondernemen coördineerden de Koningsspelen op de stranden. Daarnaast werkten Rem en Liedewij Pronk samen met de Academie voor Lichamelijke Opvoeding van HvA, het ROC Horizon Sport en Bewegen in Alkmaar, het CIOS Haarlem en diverse Sportservicebureaus en met lokale verenigingen.