Hogeschool van Amsterdam

Congres Wetenschap voor sportcoaches?!

14 apr 2015 16:23 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Hoe kunnen sportcoaches wetenschap en innovatie toepassen in hun dagelijkse praktijk? Dat was het thema van het congres dat de ALO Amsterdam en NLcoach gezamenlijk organiseerden op 10 april. Ruim 270 externe trainer-coaches en derdejaarsstudenten van de ALO bezochten het event met workshops van onder andere atletiekcoach Henk Kraaijenhof en SM&O-docent Remco Koopmeiners.

Prof. Geert Savelsbergh (hoogleraar VU Amsterdam) opende het congres met een lezing over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van impliciet perceptueel-motorisch leren. Hij sprak over het belang van deze methode bij het lesgeven aan jonge talentvolle sporters.

Het programma bood diverse workshops over de vertaling van de wetenschap naar de praktijk. Zo sprak René Wormhoudt over de manier waarop het Athletic Skill Model bijdraagt aan talentontwikkeling bij beweegarmoede. Onderzoeker Angelo Richardson van het HvA-lectoraat Sportzorg gaf een praktische workshop over de toepassing van testen en meten in de praktijk. Bezoekers van het congres waren enthousiast; het programma bood hen veel handvatten waarmee zij direct aan de slag konden.

Workshop Angelo Richardson

Samenwerking AISS

NLcoach en de ALO Amsterdam werkten voor de derde editie van dit congres nauw samen met het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS). Dit instituut richt zich vooral op praktijkrelevant onderzoek naar prestatieverbetering, bewegen en gezondheid.