Voeding en Diëtetiek studenten winnen NVVL-scriptieprijs 2015

24 mrt 2015 11:35 | Faculteit Bewegen, Sport en Voeding

Voeding en Diëtetiek studenten Carla van Aller en Inge Krul hebben de NVVL-prijs 2015 gewonnen met hun afstudeerscriptie over de energiebehoefte van kinderen met een verdenking op een neuromusculaire- en/of mitochondriële ziekte. Zij deden dit in opdracht van het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus MC in Rotterdam. Dit ziekenhuis heeft een speciale polikliniek voor kinderen met deze zeldzame aandoening.

Kinderen met deze aandoening hebben mogelijk een afwijkend rustmetabolisme, waardoor bestaande formules om energiebehoefte te schatten wellicht niet toereikend zijn. Doel van het onderzoek was verbetering van de diëtetische behandeling van deze kinderen in de nabije toekomst. Carla en Inge werden begeleid door kinderdiëtist Elles van der Louw en HvA-docent Mariëlle Engberink.

De studenten worden beloond met een oorkonde, een geldbedrag van € 500,- en een aandenken. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 21 mei tijdens de NVVL workshop op het BCF Careerevent in de RAI. Tijdens dit event geven Carla en Inge ook een presentatie over hun onderzoek.

NVVL scriptieprijs

De NVVL-prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste hbo- én wo- afstudeerscriptie op het gebied van levensmiddelentechnologie, voeding of diëtetiek. Het doel van de prijs is om goed (praktisch) onderzoek te stimuleren. Een onafhankelijke en deskundige jury beoordeelt de scripties.