Hogeschool van Amsterdam

Verkiezingsdebat over sport en bewegen in Nederland

VVD, D66, NLBeter en GroenLinks over de toekomst van sport en bewegen in Nederland.

Debat

Het maatschappelijk belang van sporten en bewegen is groot, maar in de huidige tijd veelal niet vanzelfsprekend. Dat roept prangende vragen op, voor nu en voor de toekomst. Wat is de rol van sport in de maatschappij? Hoe kan sport een positieve bijdrage leveren? Wat moeten we doen om motorische achterstanden van de Nederlandse jeugd terug te dringen? Hoe ziet dan de ideale sportvereniging eruit? En niet onbelangrijk… sport kost geld, hoe organiseren en bekostigen we dan de sportinfrastructuur?

Sportdebat

De landelijke Tweede Kamerverkiezing staat voor de deur. Dit is het moment voor de faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Sports Leadership Institute (SLI) om een sportdebat te organiseren over de toekomst van sport en bewegen: donderdag 11 maart van 13.00 tot 14.00 uur.

Te gast zijn:

  • Jeanet van der Laan - D66
  • Lisa Westerveld - GroenLinks
  • Maurice Leeser - NLBeter
  • Rudmer Heerema - VVD

Kijk live mee!

Het debat wordt geleid door Katelijne Boerma (namens de HvA) & Hanneke van der Marel (namens het SLI). Publiek en pers is welkom via de livestream op Sportdebat - Luxonos.nl

Hogeschool van Amsterdam & het Sports Leadership Institute

De faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de HvA werkt intensief samen met het Sports Leadership Institute ten behoeve van het Sports Leadership Programme, een ‘executive programme’ voor (top)managers uit de sportwereld. Benieuwd naar het Sports Leadership Programme? Kijk op: Sports Leadership Programme - AUAS (amsterdamuas.com)

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 4 maart 2021

Datum

Startdatum 11 mrt

Tijd

13:00 - 14:00 uur