Dr Meurerhuis

Op donderdag 4 oktober 2012 vernoemde BSV haar huis aan de Dr. Meurerlaan te Amsterdam naar Dr. Rudolph Meurer. Met de naam Dr. Meurerhuis eert de HvA een markante Amsterdammer, die veel heeft betekend voor de sport.

Rudolf Meurer (1866-1950) was roeier, arts en gynaecoloog, én ereburger van Amsterdam. Met roeivereniging Nereus won hij viermaal de Varsity. Daarnaast was hij promotor van de Bosbaan, oprichter van het Amsterdams Medisch Sportkeuringsbureau en eerste voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond. Bovendien was Meurer vanaf 1898 hoofd van de Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen. Een bijzondere Amsterdammer dus, naar wie al een straat in Geuzenveld was genoemd, de Dr. Meurerlaan, waar BSV gevestigd is.

Met de naam Rudolf Meurer heeft de HvA voor een naam gekozen die verbonden is met de stad en met de sportieve achtergrond van Meurer. Voor de officiële naamgeving en feestelijke onthulling van de afbeelding van Dr Meurer is een aantal nazaten van hem uitgenodigd als eregasten. Een impressie van de bijeenkomst vindt u hier.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 4 januari 2016