Samenwerking

De faculteit doet veel samen met het bedrijfsleven. Het is ons doel om het onderwijs samen met het werkveld vorm en inhoud te geven. En actueel en op de praktijk afgestemd onderwijs aan te bieden.

Gemotiveerde studenten, docenten en onderzoekers ontvangen u graag voor gastcolleges, praktijkcases en stageplaatsen. Uw bedrijf lift bovendien automatisch mee in ons buitenlandse relatienetwerk, bestaande uit meer dan 100 internationale hogescholen en universiteiten, waarmee onze faculteit intensief contact onderhoudt en studenten uitwisselt.

Daarnaast bieden wij werkgevers en werkenden een breed onderwijsaanbod aan op het gebied van nascholing: deeltijdopleidingen, in-company trainingen en cursussen op maat.

U zoekt een stagiair voor een stage- of afstudeeropdracht op het gebied van economie, financiën, marketing of management?

Omdat er een onderzoeksvraag ligt waar geen van uw medewerkers tijd voor heeft. Of omdat u wel wat hulp kunt gebruiken bij de dagelijkse werkzaamheden? Wij komen graag met bedrijven en instellingen in contact die studenten willen begeleiden en helpen opleiden tot een beroep. Dit kan in de vorm van een stageopdracht of afstudeeropdracht.

Stageplaats

Onze studenten zijn goed op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarnaast kunnen zij u nieuwe ideeën en inzichten geven en in de toekomst wellicht als medewerker bij u aan de slag.

Stagiairs zijn nog geen professionals. Zij hebben begeleiding nodig en geschikte werkzaamheden. Dat vraagt een investering.

Afstudeeropdracht

In het laatste studiejaar voeren voltijdstudenten zelfstandig een afstudeeropdracht uit waarbij het managen van een verandering binnen de organisatie centraal staat.

Deze afstudeeropdracht bestaat uit onderzoek, analyse, advies, implementatie en evaluatie. De afstudeeropdracht wordt tijdens één semester van twintig weken uitgevoerd en start eind augustus of begin februari.

Aan welke voorwaarden moet een stageplek en afstudeeropdracht voldoen en hoe bied je deze aan.

Heeft u een onderzoeks- of adviesopdracht op het gebied van business en economie? En wilt u dit gezamenlijk onderzoeken en oplossen met deskundige studenten? Gedreven studenten lossen uw praktijkcase binnen enkele dagen op als pressure cooker of binnen enkele maanden als project. Neem hierover contact op met de HvA faculteit Business en Economie via redactie.fbe@hva.nl .

Studenten schrijven hiervoor marketingplannen, communicatieplannen en businessplannen. Studenten deden dit al eerder voor New Way Technology, Kawasaki Benelux, Happy Rainy Days en Video Butler.

Internationale business cases

U kunt bij ons ook terecht voor onderzoek en advies op het gebied van export van of naar Nederland. Zo werkten studenten aan een exportplan voor de export van gameproducten en medicijnen naar Spanje en schreven zij marketing-communicatieplannen voor toerisme en de export van stroopwafels en taalprogramma’s naar Georgië. Studenten zijn ook ingezet voor het maken van een salesplan voor de export van mode uit Polen en Georgië naar Nederland.

Ambassadeprojecten

Werkt u bij de Nederlandse ambassade zoekt u samenwerking? Studenten van onze faculteit voerden eerder brancheonderzoek uit voor Nederlandse ambassades in Spanje, Ierland, Duitsland, Polen, Hongarije, Roemenië en Georgië. De onderzoeksonderwerpen variëren van bloemen, toerisme tot gaming en de zuivelindustrie.

Dat kan, want wij vinden dat u als ervaren professional of ondernemer in finance, commercie of marketing over een schat aan waardevolle kennis beschikt.

En wat is er mooier dan de gedrevenheid voor uw werk en vakgebied door te geven aan studenten en young professionals? Meld u aan en geef ook een gastcollege aan de HvA faculteit Business en Economie via redactie.fbe@hva.nl .

Blockchain, artificial intelligence, fintech, remarketing via social media… Voorbeelden van actuele ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Studenten en young professionals laten zich graag inspireren door verhalen uit de praktijk. Echte ervaringen. Kennis en expertise uit de eerste hand, die u kunt overbrengen in een gastcollege.

Wat moet u ervoor doen?

Aan de hand van ervaringen uit uw dagelijkse praktijk vult u een gastcollege in.
Denk hierbij aan:

  • Succesvolle voorbeelden van online marketing
  • Hoe maak je een kansrijk businessplan?
  • Ervaringen met bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, fusies en personele groei

Ontmoet de nieuwe generatie

Een gastcollege biedt bij uitstek de mogelijkheid om een nieuwe generatie enthousiast te maken voor uw beroep en uw bedrijf. Wie weet zit uw nieuwe collega of stagiair bij u in de zaal. Meld u aan, en een docent of opleidingmanager neemt contact met u op over de exacte invulling.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 juni 2023