Onderzoeksopdracht

Heeft u een onderzoeks- of adviesopdracht op het gebied van business en economie? En wilt u dit gezamenlijk onderzoeken en oplossen met deskundige studenten?

Gedreven studenten lossen uw praktijkcase binnen enkele dagen op als pressure cooker of binnen enkele maanden als project. Neem contact op met redactie.fbe@hva.nl.

Zij schrijven hiervoor marketingplannen, communicatieplannen en businessplannen. Studenten deden dit al eerder voor New Way Technology, Kawasaki Benelux, Happy Rainy Days en Video Butler.

Internationale business cases

U kunt bij ons ook terecht voor onderzoek en advies op het gebied van export van of naar Nederland. Zo werkten studenten aan een exportplan voor de export van gameproducten en medicijnen naar Spanje en schreven zij marketing-communicatieplannen voor toerisme en de export van stroopwafels en taalprogramma’s naar Georgië. Studenten zijn ook ingezet voor het maken van een salesplan voor de export van mode uit Polen en Georgië naar Nederland.

Ambassadeprojecten

Werkt u bij de Nederlandse ambassade zoekt u samenwerking? Studenten van onze faculteit voerden eerder brancheonderzoek uit voor Nederlandse ambassades in Spanje, Ierland, Duitsland, Polen, Hongarije, Roemenië en Georgië. De onderzoeksonderwerpen variëren van bloemen, toerisme tot gaming en de zuivelindustrie.

Seminars

Naast deze onderzoeken organiseren wij seminars over de betreffende industrie, doorgaans op de Nederlandse ambassade van een land.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Lees ook over de wetenschappelijk activiteiten van ons kenniscentrum CAREM.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 10 maart 2022