Onderzoek

Onderzoekers van de faculteit Business & Economie doen praktijkgericht onderzoek dat ontstaat vanuit een vraag of probleem uit de praktijk. Resultaten zijn kennis, inzichten, producten en diensten die bijdragen aan innovatie van de beroepspraktijk, het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en de vernieuwing van het onderwijs.

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen verschillende lectoraten en onderzoeksgroepen. De activiteiten van de onderzoekseenheden zijn verbonden aan de opleidingen van de faculteit. Kijk voor meer informatie over de eenheden op:

  • Centre of Expertise (CET) : een platform voor het aanjagen, verbinden en zichtbaar maken van nieuwe kennis over economische transformatie.
  • Centre for Financial Innovation (CFI) : zoekt samen met organisaties en bedrijven oplossingen voor actuele uitdagingen in het vakgebied finance en accounting.
  • Centre for Market Insights (CMI) : het onderzoekscentrum van de opleiding Commerciële Economie, voor vraagstukken rondom marktonderzoek & analytics.
  • The Work Lab : onderzoekt de gevolgen van economische transformatie voor professionals, organisaties, en human capital op de arbeidsmarkt en in de samenleving.
  • Overzicht alle lectoraten Business & Economie : lectoren, onderzoekers en studenten werken aan diverse onderzoeksprojecten bij de diverse lectoraten en onderzoeksgroepen.
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 juni 2023