Hogeschool van Amsterdam

Maak het verschil, verleg je grenzen

Een bijzonder Honours Talent programma

Heb jij weleens het gevoel dat je meer uit jezelf en jouw opleiding wilt halen? Dat je meer uitdaging kan gebruiken? Of juist jezelf wilt ontwikkelen op een manier zodat je beter tegen allerlei uitdagingen opgewassen bent? Wil jij iets nuttigs doen met je leven, echt iets (gaan) betekenen voor anderen? Dan is dit honours talent programma misschien wel wat voor jou.

In een intensief half jaar ga je op heel nieuwe manieren, en met zeer verrassende werkvormen aan de slag. Je ontwikkelt je vermogen om iets moois en belangwekkends daadwerkelijk neer te zetten. Je gaat jezelf beter leren kennen, je gaat manieren leren om effectiever je doelen te bereiken en je eigen grenzen verleggen. Je gaat ook iets betekenisvols in de wereld zetten en wat dat is mag je zelf bepalen. Je mag dat alleen doen, of met een paar medestudenten. Die studenten komen overigens van heel veel verschillende opleidingen en achtergronden, waardoor je elkaar op een verrassende en creatieve manier kan inspireren.
Je kiest een eigen maatschappelijk en persoonlijk doel, je ontwikkelt een plan om dat te realiseren, en je voert dat vervolgens ook nog gedurende het traject uit. En je gaat vooral ook veel plezier hebben. Plezier en voldoening komen van doen waar je blij van wordt, waar je goed in bent, en waar de wereld wat aan heeft. Dat breng jij in dit programma bij elkaar.

Je wordt intensief gecoacht door een team van gedreven en betrokken docenten, die elkaar gevonden hebben in hun passie om het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Volgende thema’s komen aan bod:

  1. Ethiek en idealen; Wat is je ideale uitkomst? Wat wil je bereiken?
  2. Empathie, ondersteunen en opofferingsbereidheid; Voor wie doe je het? Wat hebben die mensen echt nodig?
  3. Drive/organiseren en doelgerichtheid; Wat heb je al? Wat is er nodig? Hoe kun je dat organiseren?
  4. Expressie en creativiteit; Hoe maak je er iets bijzonders van?
  5. Analytisch, onderzoekend en realistisch; Wat weet je al? Wat nog niet? Wat kun je daarmee?
  6. Kritisch, scenario denken, problemen inzien; Wat voor risico's loop je? Hoe kun je die afwenden of verkleinen?
  7. Positiviteit en genereren van opties; Hoe maak je er iets leuks van? Hoe breng je er plezier in? Welke opties zijn er nog meer?
  8. Materialisatie, leiderschap en beslissen: Implementeren, waarmaken, neerzetten
  9. Verbinden, bemiddelen bij conflicten; Waar staan we nu met zijn allen? Is alles goed, of moet er nog meer gebeuren?

Het is een individueel traject dat in samenwerking met anderen tot stand komt. Je gaat samen met andere studenten de processen aan, o.a. door een buddy-systeem. Er is ruimte om jezelf te ontdekken en voor jezelf doelen te stellen (Wat wil je als persoon halen uit dit traject? Wat wil je bereikt hebben, waarop wil je beoordeeld worden?).

Docenten: Hans Posthumus en Maud van Ingen
HvA-breed (Propedeusejaar)
Semester 2
Taal: Nederlands
Lessen op dinsdag

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 november 2018