Hogeschool van Amsterdam

Creatief schrijven & Honours Magazine

Honours Talent Module voor creatieve geesten

Schrijven is creëren, ontdekken, jezelf verrassen en verbazen. Als je schrijft, vloeien de ideeën en vondsten als vanzelf uit je pen. Daar staat het: zwart op wit. Maar die tekst kan sterker, dwingender, sprankelender. Nog wat schrappen, schuren en schaven et voilà: een productbeschrijving, een recensie, een reportage, een interview, een speech, een column, een reclametekst, een kort verhaal.

Inhoudelijk bestaat de Honours Talent Module uit drie onderdelen: zakelijk schrijven, journalistiek schrijven en literair schrijven (fictie en non-fictie). De werkcolleges zijn inspirerende, actieve bijeenkomsten. De docent-schrijver put uit eigen werk en ervaring, geeft voorbeelden van uiteenlopende teksten en stijlen. Studenten schrijven en lezen hun tekst voor, luisteren en beoordelen. Zo wordt de taalgevoeligheid geprikkeld, de geest gescherpt, de stijl verbeterd.

 Schrijven in deze module betekent tevens publiceren. Een keuze uit de uiteenlopende schrijfopdrachten van de studenten wordt gepubliceerd in het Honours Magazine dat elk studiejaar in mei en december verschijnt.
Deze Honours Talent Module (HTM) is een kortdurende module, die je volgt tijdens het eerste studiejaar naast het reguliere programma (3 EC).

Docent: Nico Keuning
HvA-breed
Taal:  Nederlands
Semester: 2

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 november 2018