Hogeschool van Amsterdam

"Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik met de minor Beleggen een stap voor heb op iemand die alleen een financiële opleiding heeft afgerond."

"Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik met de minor Beleggen een stap voor heb op iemand die alleen een financiële opleiding heeft afgerond."

Melissa Post - Alumni minor Beleggen

Ik was 19 jaar, zat in mijn tweede jaar van de opleiding Bedrijfskunde MER en moest een minor kiezen, een keuzevak van een half jaar. Dit kon een minor zijn in de richting van Bedrijfskunde MER of in een totaal andere richting.

Ik liep over de minorenmarkt die de HvA twee keer per jaar organiseert en had geen idee welke minor ik moest kiezen. Ik had cijfermatig inzicht, maar een minor Boekhouden leek me niets. Na een enthousiaste minorpresentatie van één van de docenten koos ik voor de minor Beleggen: een leerzame en uitdagende minor van de opleiding Bedrijfseconomie, die ook studenten van andere opleidingen kunnen volgen.

De minor Beleggen: leerzaam en leuk

Tijdens de bedrijfseconomische minor kwam ik in contact met leuke studenten en enthousiaste docenten uit het werkveld. Zij deelden met mij op een passionele manier hun kennis en ervaringen. Het was erg leerzaam en er waren leuke uitjes, zoals een bezoek aan De Nederlandsche Bank (DNB) en de Amsterdamse Effectenbeurs (AEX).

Een stapje voor met de bedrijfseconomische minor Beleggen

Doordat ik de bedrijfseconomische minor Beleggen volgde, kon ik stagelopen bij ING Private Banking, Portfoliomanagement. In mijn laatste jaar schreef ik ook mijn scriptie bij ING Investment Office.

Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik met de minor Beleggen een stap voor heb op iemand die alleen een financiële opleiding heeft afgerond.

In oktober 2014 studeerde ik af en ik werk inmiddels als Senior Operations Analyst bij The Intercontinental Exchange (ICE, NYSE). Ook hier heb ik nog altijd profijt van de minor, en spiek ik af en toe nog even in oude readers van de minor.