Hogeschool van Amsterdam

"Bedrijfseconomie is breder dan alleen cijfers en financiën. Dat maakt de opleiding leuk en uitdagend."

"Bedrijfseconomie is breder dan alleen cijfers en financiën. Dat maakt de opleiding leuk en uitdagend."

Daniël Pitti (21 jaar) - Vierdejaarsstudent BE

In 2013 vertrok ik uit Suriname om Bedrijfseconomie bij de HvA te studeren. Voordat ik begon, had ik op de website al veel over de studie gelezen, en heb ik twee lessen meegelopen. Het beeld dat ik had van de studie komt overeen met wat ik had verwacht. Ik hoop het komende jaar af te studeren.

Vakken

Bedrijfseconomie is breder dan alleen cijfers en financiën. Dat maakt de opleiding leuk en uitdagend. Eerlijk gezegd vind ik niet alle vakken even interessant en leuk. Sommige vakken vind ik overbodig of niet relevant, maar dragen wel bij aan mijn zelfontwikkeling.

Het leukste aan de opleiding Bedrijfseconomie is dat docenten je eigen inbreng tijdens de vakken heel erg waarderen. We behandelen de theorie en die passen wij dan toe tijdens het maken van een rapport (jaarrekening) voor een fictief bedrijf.

Huiswerk en studiedruk

Ik vind het geen gemakkelijke studie. Ik steek er echt veel tijd in. Niet alleen op school, maar ook thuis. De tijd zit vooral in het schrijven van verslagen en het studeren voor tentamens. Ik vind het allemaal wel te doen, want uiteindelijk bepaal jezelf de studiedruk. Ik heb gemerkt dat goed plannen erg belangrijk is. Een dag van te voren beginnen met het studeren voor een tentamen, wordt het (helaas) niet. Verder heb ik per week een aantal verplichte en niet-verplichte colleges. Het helpt mij als ik alle colleges volg. Je hebt jezelf ermee als je niet gaat.

‘Sluit je aan bij studievereniging Be Adam’

In 2016 ben ik penningmeester geworden van de studievereniging Be Adam, de studievereniging van HvA Bedrijfseconomie. Penningmeester was een bewuste keuze, vanwege mijn studie natuurlijk. Met deze functie kan ik mijn opgedane kennis (op kleine schaal) inzetten in de praktijk. Door lid te zijn leer je meer studenten kennen, en tijdens bedrijfsbezoeken doe je ook veel nuttige contacten op.

Kennismaken met het bedrijfsleven: een win-win

Tijdens je studie kennismaken met het echte bedrijfsleven is een enorme win-win situatie. Mijn bedrijfsstage in het derde jaar was in één woord, geweldig. Ik heb een ‘meewerkstage’ in het bedrijf gedaan en tegelijkertijd een onderzoek naar ‘projectbeheersing’. Ik had geluk dat ik met ervaren projectleiders aan een project mocht werken, waarvan ik veel geleerd heb. Ik heb nu nog steeds contact met mijn ex-collega’s van mijn stage. Dit geeft aan hoe leuk ik het daar vond.

Carrière

Na mijn bachelor afgerond te hebben, wil ik doorstuderen aan de UvA om mijn master in Accounting en Controlling te behalen. Vervolgens wil ik in Nederland of Europa gaan werken op de afdeling Finance van een mooi bedrijf.