Hogeschool van Amsterdam

Alumnus aan het woord

Testimonial

Hoe heeft alumnus Rick Burgers de studie Commerciële Economie ervaren, waar is hij terechtgekomen en welke tips heeft hij?

Ik profiteer nog dagelijks van de kennis die ik opgedaan heb tijdens de opleiding Commerciële Economie.

Rick Burgers - Alumnus Commerciële Economie

Het was voor mij heel belangrijk dat ik tijdens mijn opleiding Commerciële Economie (CE) voldoende praktijkervaring op kon doen, omdat ik nog geen enkele ervaring had in het bedrijfsleven. Ik heb bij meerdere bedrijven stage kunnen lopen en zo de theorie van de opleiding toe kunnen passen in de praktijk. Hierdoor heb ik me op werkvlak en als persoon enorm ontwikkeld. Dagelijks profiteer ik nog van de kennis die ik opgedaan heb tijdens de opleiding CE.

ACTUELE KENNIS

Voor mijn studie wist ik al dat ik wilde gaan ondernemen, maar ik had nog geen concreet plan. Als je wil ondernemen of een commerciële functie wil, is CE een geschikte opleiding. Vakken als marktonderzoek, (online) marketingcommunicatie, sales en commerciële calculaties hebben mij enorm geholpen en ik pas de theorie nog steeds toe in de praktijk binnen mijn bedrijven Mobilitybooker , Rooming en Zakelijke Software . Recentelijk heb ik ook een van mijn bedrijven, LEQUAL , verkocht.

TIPS VOOR TOEKOMSTIGE CE STUDENTEN

Ik raad je aan om leergierig te blijven en jezelf continu te blijven ontwikkelen. De opleiding biedt enorm veel mogelijkheden om je te ontplooien op meerdere vakgebieden, maak hier optimaal gebruik van. Hetzelfde geldt voor het lopen van stages: zoek een functie waarvan je denkt dat deze goed bij je past en maak gebruik van de kansen die je tijdens je stage krijgt. Ik ken alumni die werken bij de organisatie waar ze stage liepen tijdens hun studietijd en het daar nu enorm naar hun zin hebben in een passende functie.