Hogeschool van Amsterdam

Deeltijdstudent aan het woord

Testimonial

"Een deeltijdopleiding draagt ertoe bij dat je als individu relevant blijft op de arbeidsmarkt: life time employability"

Een deeltijdopleiding draagt ertoe bij dat je als individu relevant blijft op de arbeidsmarkt: life time employability

Sebastian van Huis - Deeltijdstudent BK

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Het volgen van een deeltijdopleiding draagt ertoe bij dat je als individu relevant blijft op de arbeidsmarkt: life time employability. In de afgelopen vier jaar ben ik enorm gegroeid en niet alleen op professioneel vlak. De talloze reflectiemomenten heeft er voor gezorgd dat ik mezelf beter ben gaan begrijpen. Ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak is van groot belang op de arbeidsmarkt.

Docenten en medewerkers

De HvA heb ik als een fantastische onderwijsinstelling ervaren. Medewerkers (van docenten tot administratief) stonden altijd voor mij klaar als ik ze nodig had. Het enthousiasme van docenten heeft mij persoonlijk vaak gemotiveerd om stof die ik minder interessant vind te beheersen. Minder goed vind ik de missende link met de praktijk. Het leren van bedrijven buiten je eigen organisatie om.

Combinatie werk, studie, privé

De opleiding is zeker goed te combineren met mijn privéleven, alleen op de piekmomenten is een strakke planning vereist. Het is misschien een open deur maar wanneer een groep individuen hetzelfde doel nastreeft, zorgt dit in de meeste gevallen voor verbinding. Ik heb tijdens de opleiding een aantal vrienden voor het leven ontmoet.

Praktijkgericht

Tijdens de semesters doe je als student (binnen je eigen organisatie) gericht onderzoek naar thema’s die aansluiten op je opleiding. Bij BK ligt de nadruk bijvoorbeeld op onderwerpen als procesoptimalisatie.

Ik ben sinds kort werkzaam als medewerker HR Support and Advisory bij een groot bedrijf bij mij uit de regio. Zonder mijn opleidingen had ik deze droomfunctie nooit gekregen. HvA bedankt ;)