Digitale conferentie hoger beroepsonderwijs in tijden van corona

17 nov 2020 14:16 | Faculteit Business en Economie

Hoe heeft het hoger beroepsonderwijs zich aangepast aan de corona-pandemie? En wat hebben onderwijs op afstand en thuiswerken voor impact op het welzijn van medewerkers en studenten? De online conferentie ‘Hoger beroepsonderwijs in tijden van corona’ op vrijdag 4 december staat stil bij de digitale en sociale transformatie die het gevolg zijn van de COVID-19 uitbraak. De conferentie wordt georganiseerd door onderzoeksgroep The Work Lab van de HvA.

Onderwijs en onderzoek op afstand, samenwerken in virtuele teams, thuisstudie en thuiswerken: de COVID-19 uitbraak heeft de werkprocessen binnen het hoger beroepsonderwijs ingrijpend veranderd. De online conferentie ‘Hoger beroepsonderwijs in tijden van corona’ gaat onder meer in op de vraag hoe de pandemie de kwaliteit van het werk en het welzijn van medewerkers en studenten beïnvloedt.

Tijden de conferentie komen verschillende onderzoeken aan bod van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Inholland en de Hanze Hogeschool. We staat stil bij de digitale en sociale transformatie die zich het afgelopen jaar in het hoger beroepsonderwijs hebben voltrokken, en zoomen in op de impact daarvan op studenten, onderwijs en medewerkers. Verder gaan we met elkaar in gesprek over de implicaties van de pandemie op het hoger beroepsonderwijs, zowel nu als in de toekomst.

De conferentie richt zich op alle professionals en andere geïnteresseerden die meer willen weten over dit onderwerp, of er over mee willen praten. Uiteraard zijn ook studenten van harte welkom om deel te nemen aan de conferentie.

De conferentie zal geheel digitaal plaatsvinden. Deelname is kosteloos, maar registeren is noodzakelijk en het aantal plaatsen in de workshop is beperkt.

Waar en wanneer?

Online op vrijdag 4 december 2020 van 10:00 tot 12:30 uur.

Aanmelden en kosten

Omdat de plaatsen beperkt zijn, is registreren noodzakelijk. Opgeven kan via een email aan Ria van der Holst: a.j.van.der.holst@hva.nl - graag met vermelding van naam, organisatie en functie. Deelname aan de conferentie is kosteloos.

Programma

Bekijk het programma op de site van The Work Lab.

Voor inhoudelijke vragen over het onderzoek of de conferentie kunt u contact opnemen met Daniël van Middelkoop: d.van.middelkoop@hva.nl.

Via deze link kunt u meer lezen over het onderzoek dat aan de Hogeschool van Amsterdam wordt uitgevoerd naar digitale en sociale transformatie?’