Pop-up store SPOT feestelijk geopend

PRODUCTEN VAN ONDERNEMENDE HVA-STUDENTEN

22 nov 2018 09:38 | Faculteit Business en Economie

Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam bieden jonge ondernemers een podium midden in het centrum van Amsterdam. Het assortiment van pop-up store Spot bestaat uit duurzame en bijzondere producten van (ex) HvA-studenten en UvA-merchandise.

Het Spot-concept zet jong ondernemend talent in de SPOTlights. Spot is een leerzame en inspiratieve winkel waar studenten van de HvA een innovatief leertraject volgen en waar producten van start-ups een podium krijgen. Het assortiment bestaat uit bijzondere producten met een uniek verhaal, zoals:

• Electric Studio’s: wil met hun kleding maatschappelijke problemen bespreekbaar maken,
  • ReamLeather: maakt riemen van gerecycled leer,
  • Planq: een van de 100 Sustainable Young Innovators.

Begin november vond de feestelijke opening van Spot plaats op Spui 23. De prijsuitreikingen en de modeshow toonden hoe ondernemend de student aan de HvA is.

Gastspreker Hugo Castermans van ETQ

Hugo vertelde tijdens de opening een inspirerend verhaal en nam de ondernemers mee in de successen en de failures van het bekende sneakermerk. Hugo begon in 2011 aan de minor Ondernemerschap; ETQ is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste sneakermerken van Amsterdam. De tip van Hugo als het om ondernemen gaat: ‘Different and new is relatively easy. Doing something genuinely better is very hard’, een citaat van Jonathan Ive, Chief Design Officer Apple. En vooral: ‘heb plezier in wat je doet.’ Met genoegen overhandigde Hugo de sneakers aan de gelukkige winnaar.

Winnaars StartUp-wedstrijd

De vakjury bestond uit Alex van Heeswijk, (auteur van ‘Mijn onderneming staat als een huis’), Nicolette Steenstra (ondernemer in hart en nieren en docent aan de HvA), Mariette Fehmers (projectleider Spot en docent aan de HvA) en Team Spot. Er werden diverse prijzen uitgereikt: het meest originele idee is de regenjas van Maium, de beste social media-presentatie is geleverd door Kase met honderdduizenden volgers, Planq kreeg als Sustainable Innovator de medaille voor het meest duurzame product, het beste nieuwe product is de duurzame waszak van Dear Laundry, en het best verkochte artikel in de winkel is de UvA trui.

Bezoek SPOT

Kom langs om de unieke producten zelf te bekijken en kopen @Spot:
Spui 23, 1012 WX Amsterdam, www.spot-storeamsterdam.nl

Lees ook het artikel in Hvana

Lees meer over HvA-programma Ondernemerschap