Hogeschool van Amsterdam

HvA-student Tijmen Joosten wint NK-Office 2016

9 jun 2016 10:48 | Faculteit Business en Economie

Op 3 juni organiseerden Surfspot en Slim.nl het Nederlands Kampioenschap Office. Aan het einde van de dag gingen twee studenten met de hoofdprijs naar huis. In de categorie hbo won HvA-student Tijmen Joosten van de opleiding Bedrijfseconomie.

Daarmee is hij Nederlands kampioen Office. En dat is nog niet alles: hij won een reis naar Orlando, om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap. Vorig jaar won ook een HvA-student van de opleiding Bedrijfseconome het NK Office. 

Het kampioenschap

Er deden dit jaar ruim 8.000 scholieren en studenten mee aan het MOS-tentamen (Microsoft Office Specialist). Dit aantal was twee keer zoveel als vorig jaar. De HvA mocht, als winnaar van vorig jaar, dit jaar twee studenten afvaardigen. Roos Aanstoot en Tijmen Joosten van de HvA hadden ieder 1.000 punten op de Word- toets gehaald en mochten daarom meedoen. 

Bijna alle hbo’s die deelnemen aan het certificeringsprogramma van Microsoft stuurden hun beste student(en) samen met hun docent naar het NK-Office. Om te kijken wie van de afgevaardigde studenten écht het beste was, deden ze in twee groepen opnieuw examen.

HvA-student Tijmen Joosten behaalde als enige van de hogeschooldeelnemers wéér een score van 1.000 punten. Docent Ezrah Bakker van de Hogeschool van Amsterdam is trots op zijn student Bedrijfseconomie: ‘Geweldig, dat Tijmen heeft gewonnen! We hadden al de winnaar in Excell van vorig jaar in huis, en nu nog één in Word!’.

Tijmen’s reactie op het kampioenschap: ‘Ontzettend leuk en des te mooier, omdat ik het eigenlijk helemaal niet verwacht had. De kans dat je net iets verkeerd doet,  is ontzettend groot. Gelukkig, dat uiteindelijk toch alles goed was.’

WK Office 2016 in Orlando

Op 7 augustus vliegen Joosten en Bakker naar Amerika. ‘Daar verwacht ik helemáál niet te winnen. De beste computergeeks doen mee, vooral uit India. Daar schijnt de winnaar elk jaar vandaan te komen. Maar het wordt in ieder geval een vette ervaring.’ Samen met de winnaar van het voortgezet onderwijs/mbo, Laura van der Schoor van het Anna van Rijn College, vertegenwoordigen hij Nederland bij het World Championship 2016 in Orlando. Hier ontmoeten zij hun internationale tegenstanders uit onder meer Brazilië, VS, Zuid-Korea en India.