Hogeschool van Amsterdam

Studenten enthousiast over Lean Six Sigma in het studieprogramma

29 apr 2016 00:00 | Faculteit Business en Economie

Studenten van de HvA-opleiding Bedrijfseconomie zijn erg enthousiast over Lean Six Sigma als nieuw onderdeel van het studieprogramma.

Lean Six Sigma is een methode om processen te verbeteren op kwaliteit en efficiëntie en is in het bedrijfsleven een veel gebruikte methode. De trainingen voor Lean Six Sigma hebben verschillende niveaus: Yellow, Green, Black en Master Black Belt.

85% studenten geslaagd voor Yellow Belt

De HvA-opleiding Bedrijfseconomie is de eerste opleiding in Nederland die Lean Six Sigma heeft opgenomen in het curriculum en certificaten uitgeeft. Het afgelopen studieblok vonden de allereerste examens plaats. Ruim 180 enthousiaste tweedejaarsstudenten volgden het examen en 85% slaagde voor de Yellow Belt. Het gemiddelde cijfer was een 8,5.

Een streepje voor op de arbeidsmarkt

Het hebben van een certificering in Lean Six Sigma, MOS (Microsoft Office Specialist) of MTA (Microsoft Technology Associate) is een pré in het bedrijfsleven. Door het verrijken van het studieprogramma met deze drie trainingen, hebben HvA-studenten een streepje voor op de arbeidsmarkt.

De Hogeschool van Amsterdam biedt ook Lean Six Sigma-trainingen aan voor medewerkers. De eerste lichting startte vorig jaar met een Lean Six Sigma Green Belt training en deed dit samen met medewerkers uit het bedrijfsleven.