Business en Economie

Vanuit de campus in Amsterdam biedt de faculteit Business en Economie van de Hogeschool van Amsterdam een breed scala aan economisch onderwijs aan voor zowel studenten als werkende professionals. We zijn een kennisinstelling waarin we onderwijs geven en onderzoek doen, samen met regionale en internationale partners in de publieke en private sector.

Bij de faculteit Business en Economie krijg je college van ervaren docenten en lectoren die oog hebben voor jouw toekomst. Zij helpen je verbanden te leggen tussen theoretische kennis, praktische toepassingen in het vakgebied en praktijkgericht onderzoek. Bovendien weten ze hoe ze bruggen kunnen slaan tussen verschillende disciplines, omdat de uitdagingen van vandaag de dag vaak vakgebieden overstijgen. Bij ons krijg je als student de vrijheid om te experimenteren en op zoek te gaan naar de nieuwste trends en ontwikkelingen.

De faculteit werkt intensief samen met het bedrijfsleven in metropoolregio Amsterdam. Ons doel is om het onderwijs in samenwerking met het werkveld vorm te geven en actueel, op de praktijk gericht onderwijs aan te bieden. Op die manier ontwikkelen we oplossingen voor de uitdagingen van morgen en dragen we bij aan de samenleving in de dynamische stad Amsterdam.

Onderzoekers van de faculteit Business & Economie doen praktijkgericht onderzoek dat ontstaat vanuit vragen en problemen uit de praktijk. De resultaten van dit onderzoek leveren kennis, inzichten, producten en diensten op die bijdragen aan innovatie in het werkveld, het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en vernieuwing van het onderwijs. Deze onderzoeksactiviteiten zijn nauw verbonden met de opleidingen van de faculteit en hebben impact op de curricula, de onderzoeksvaardigheden van studenten en de professionele ontwikkeling van docenten. Zo creëren we een inspirerende leeromgeving voor zowel studenten als medewerkers en stimuleren we talent- en beroepsontwikkeling.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 5 juli 2023