J.K. Boerma (Katelijne)

Opleidingsmanager
Katelijne Boerma
Telefoon:
0631791327
Email:
k.boerma@hva.nl
Werkadres:
Dr. Meurerhuis, Dokter Meurerlaan 8, 1067 SM Amsterdam
Postadres:
Postbus 2165,1000 CD Amsterdam
Expertise:
Sportmanagement, hoger onderwijs, onderwijskunde, fietsburgemeester
Social media:
Ga naar HvA Research Database

Katelijne Boerma is samen met Matthijs Mennes verantwoordelijk voor het opleidingsmanagement van twee bachelor programma’s, Sportkunde - leerroute Sport, Management & Ondernemen (SM&O) en Sport Studies – track International Sports Management & Business (ISMB).

Katelijne studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HvA) en Educational Sciences (UvA). Haar stijl is kenmerkend ‘educational & entrepreneurial’ vanuit een focus en liefde voor de sportwereld en de rol daarin voor het sportonderwijs. Zij hield zich de afgelopen jaren intensief bezig met de positionering en doorontwikkeling van het sportmanagementonderwijs, zowel voor de HvA als voor het landelijk collectief van Sportkunde-opleidingen.

In 2020 ging Katelijne met Matthijs Mennes een samenwerking aan met het Sports Leadership Institute, voor de doorstart van het Sports Leadership Programme, een leiderschapsprogramma voor ervaren sportbestuurders en topcoaches. Zij combineert haar baan op de hogeschool met de positie van Fietsburgemeester van Amsterdam binnen het internationale netwerk van 130 Bicycle Mayors. Haar doelstelling binnen dit netwerk is 50 procent van alle trips op de fiets voor 2030 (50by30).

Media

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database