Nieuw: voltijd mbo-hbo-schakeltraject HBO-Verpleegkunde

Versneld programma voor mbo-verpleegkundigen

17 mrt 2022 11:51 | Studentenzaken

De opleiding HBO-Verpleegkunde biedt sinds kort een nieuw versneld programma aan: het mbo-hbo-schakeltraject. Het mbo-hbo-schakeltraject bestond al als duaal programma, maar kan nu ook voltijd worden gevolgd. Met het schakeltraject krijgen mbo-verpleegkundigen de mogelijkheid om zich versneld te ontwikkelen tot verpleegkundigen op hbo-niveau.

Met een diploma mbo-verpleegkunde krijgen studenten vrijstelling voor het eerste jaar van de opleiding HBO-Verpleegkunde voltijd. Dit betekent dat de opleiding voor hen geen vier, maar drie jaar duurt. Het eerste halfjaar volgen studenten een schakelprogramma waarin ze onder andere leren over medische kennis, klinisch redeneren en evidence-based practice. Na succesvolle afronding van het schakelprogramma stromen studenten in, in jaar 2 semester 2 van de voltijdopleiding. De opleiding biedt extra begeleiding om mbo studenten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun overstap naar studeren aan het hbo.

Mbo-verpleegkundigen en/of bijna afgestudeerd mbo-verpleegkundigen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het schakeltraject wat start in september 2022.