Ad Smart Media Production per september 2022 van start!

Nieuwe 2-jarige hbo-opleiding voor de mediamaker van de toekomst

21 jan 2022 14:33 | Studentenzaken

Iedereen kent het wel: vanuit het niets krijg je aanbiedingen van jouw favoriete sportmerk, jouw upcoming events, jouw favoriete vakantiebestemming, of rollen er trailers binnen die juist jou verleiden om een nieuwe serie te volgen. Steeds vaker, steeds specifieker, alleen voor jou: gepersonaliseerde dynamische content.

De moderne contentspecialist gebruikt slimme technologieën zoals AI om iedereen content voor te kunnen schotelen die aansluit bij persoonlijke voorkeuren en behoeften. Dat is precies waar de tweejarige Associate degree Smart Media Production (SMP) toe opleidt: nieuwe beroepen in het spanningsveld tussen mens, content, ethiek en technologie.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Om content te kunnen maken moet de contentprofessional begrijpen hoe slimme systemen werken en waar ze wel (en vooral ook niet) van toegevoegde waarde zijn voor onze informatievoorziening. Wij leiden op tot professionals die op een ethische en maatschappelijk verantwoorde wijze dynamische content produceren (chatbots, maatwerk trailers, …), distribueren (hoe komt het bij de klant, via welke kanalen, …) en monitoren (werkt het goed, wat moet beter, data-analyse, …).

Voor wie is deze Ad bedoeld?

Met een mbo 4-, havo- of vwo-diploma zijn studenten toelaatbaar. Geen diploma en ouder dan 21? Dan kan de student een 21+-toelatingsonderzoek maken. Dit toelatingsexamen toetst of er genoeg kennis en vaardigheden in huis zijn om met de Ad SMP te starten. Naast voldoen aan de toelatingseisen moeten studenten ook ‘tech savvy’ zijn: vaardig met computers en niet bang voor een beetje programmeertaal. Na inschrijving wordt de student uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck (SKC), een verplichte check voor elke opleiding. Tijdens de check wordt gekeken of deze opleiding echt bij de studiekiezer past.

Positief advies NVAO

SMP is op 29 november 2021 bezocht door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en ontving een positief advies met een aanvullende vraag. De opleiding is daarmee goedgekeurd en mag van start; na aanlevering van de aanvullende informatie volgt het formele accreditatiebesluit en croho-toekenning, waarna SMP in september van start kan.

Inschrijven

Inschrijven via Studielink is pas mogelijk na de officiële accreditatie van de NVAO. Deze verwachten wij dit voorjaar. Studenten kunnen wel vast hun interesse doorgeven via smartmediaproduction@hva.nl. Zij worden dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en het moment waarop zij zich kunnen inschrijven.

Meer details en voorbeelden?